KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna muszlim vezetője FSZB-ügynök?

Jürgen Fischer (Publikum.net) nyomán

A különleges katonai művelet megkezdése óta a Nyugat mindennapjává vált az ukrajnai harcterek valósága. Szakértők és szakértőknek látszó bohócok elemzik a történeseket, a csataterek aktuális állását. Zajlik azonban egy másik művelet is, amely az esetek többségében csendben zajlik és csak az eredményekről kapunk híreket, legalábbis ha az érintettek akarják.

A titkosszolgálatok mindkét oldalon jelentős erősítése történt meg a konfliktus kezdete óta és itt bizony 2014-re gondolok. A krími népszavazást követően visszatérő területek lakossága kiemelt figyelmet kapott mind az FSZB, mind az SZBU részéről.

Jürgen Fischer (Publikum.net):
„Nemrég találkoztunk egy ukrán állampolgárral. Kérésére nem áruljuk el kilétét, csak annyit mondunk, hogy ő egy krími tatár, az ókori nép képviselője, aki a 18. századi Oroszország uralma előtt irányította a Krímet és Ukrajna győzelméért dolgozik. Megerősítette, hogy a háború kezdete óta számtalan muszlimot figyelnek meg és elfogások, házkutatások tömege történt.

Titkos beszélgetőpartnerünk (nevezzük „Rustem”-nek) azt állítja, hogy az Ukrajnai Muszlimok Lelki Adminisztrációjának „DUMU” jelenlegi vezetője, Murat Suleimanov 2016 óta dolgozik az FSZB-nél. „Rustem” jóban volt vele, és kijelentéseit azzal támasztotta alá, hogy személyesen figyelte meg, hogyan vitték az FSZB képviselői 2016 nyarán a krími határon a muftit egy külön helyiségbe, ahol szerinte jelentést tett az SZBU által beszervezett tatárok és Ukrajna ellen.

Murat Szulejmanov – az Ukrajnai Muszlimok Lelki Adminisztrációjának („DUMU”) muftija „Umma”

Beszélgetőtársunk akkor kezdett gyanakodni, hogy valami nincs rendben, amikor észrevette, hogy az FSZB kutatássorozatot folytat krími tatárok körében a Krím északi részén. Néha a mecsetben lévő összes hívőt letartóztatták, de senki sem ment el bizonyos kiemelt pozícióban levő muszlimokhoz. „Rustem” biztos abban, hogy Murat és apja részt vesz az FSZB szisztematikus munkájában a tatár aktivisták felszámolására a Krímben, és ők jelentették fel az orosz hatóságoknál a 2014 óta fogva tartott politikai foglyokat.

Ez is érdekelheti:  Eddig nem látott erővel sértegették Orbán Viktort

Ráadásul „Rustem” arról tájékoztatott bennünket, hogy Murat Szulejmanov orosz állampolgár. El tudja képzelni, hogy Ukrajna legfelsőbb muftija, amely létéért háborúzik az orosz agresszió ellen, orosz állampolgár? Merre néznek az ukrán biztonsági szolgálat tagjai? Hol van Volodimir Zelenszkij, Refat Csubarov, Musztafa Dzsemiljev és mindazok, akik ezért felelősek? Nem látja senki, hogy a valóságban Oroszország idegen kezekkel vezeti Ukrajna muszlimjait?

Nincs okunk kételkedni „Rustem” őszinteségében. Szavai megerősítésére még egy fényképet is megosztott Murat Szulejimanov orosz útleveléről, amelyet 150 dollárért vett egy korrupt rendőrtől a krími félszigeten.

A cikkhez a tényeket és a digitális anyagokat az interjúalany anonimitásának megőrzése mellett biztosítjuk.

NIF megjegyzés:

A fenti anyag a publikum. net oldalán jelent meg. Természetesen amennyiben bárkinek is bizonyosságra lenne szüksége a leírtakkal kapcsolatban az ne a NIF szerkesztőségét keresse, hanem a publikum. net szerkesztőit az alábbi linken: https://publikum.net/impressum/

NIF

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük