TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna megkezdte a civilek kiszűrését és leszámolást jelentett be az oroszbarátokra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) pénteken bejelentette, hogy megkezdte a civilek “kiszűrését” a Harkov megyei Balaklija városában, amelyet állítólag a kijevi kormány erői foglaltak el. Az DBR ügynökei azokat ellenőrzik, akik “veszélyt jelenthetnek a nemzetbiztonságra” – közölte az ügynökség.

“Az intézkedések célja az oroszok és szövetségeseik felforgató tevékenységének megakadályozása” – közölte az iroda a közösségi médiában, hozzátéve, hogy “gondosan feldolgozza az agresszorokkal együttműködő személyekkel kapcsolatos információkat”, és “a kollaboránsokat és árulókat szigorúan felelősségre vonja”.

“Eljött a leszámolás ideje” – írta az ukrán Állami Nyomozó Iroda.

Ukrajna áprilisban árulással vádolta meg a város polgármesterét, azzal vádolva, hogy együttműködött az orosz csapatokkal, és segített nekik humanitárius segélyek szétosztásában.

Balaklija Harkovtól mintegy 90 kilométerre délkeletre, az Izjum körzetben található. A városnak mintegy 25 ezer lakosa volt az ukrajnai konfliktus februári kiéleződése előtt. Március végén orosz csapatok vették át az ellenőrzést, de Kijev állítása szerint a héten visszafoglalták. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök este megosztott egy videót, amelyen egy ukrán zászló lobog a város közigazgatási intézménye felett.

Kijev bejelentése a “szűrésről” alig néhány nappal azután érkezett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei elítélték Oroszországot a gyakorlat állítólagos alkalmazása miatt. Több százezer ukrán állampolgárt “erőszakkal szállítottak át” Oroszországba egy “kiterjedt és büntető jellegű” fogolytábor-hálózaton keresztül – állította szerdán az amerikai külügyminisztérium. Ezeket az állításokat aztán az ENSZ Biztonsági Tanácsában amerikai és albán diplomaták is megismételték.

Oroszország nem “szűrést” végez – válaszolta Moszkva ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzia -, hanem dokumentálja és nyilvántartásba veszi a donyecki és luganszki köztársaságokból kitelepítetteket, valamint az orosz ellenőrzés alatt álló területeken menedéket kereső ukránokat.

“Amennyire meg tudjuk állapítani, Lengyelország és más uniós országok ugyanezt az eljárást alkalmazzák az ukrán menekültekkel szemben, de hagyom, hogy ők is megmagyarázzák” – mondta a Biztonsági Tanács előtt, a nyugati országokat hazugsággal vádolva. Nebenzia arra is rámutatott, hogy egy Zaporizzsja ellenőrző ponton hosszú sorokban igyekeznek átjutni az ukránok az oroszok által ellenőrzött területre.

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás: Legyen biztosítva a harci készültség, amely biztosíték az ország szuverenitásának megvédésére

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük