TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna – Katonai jeladások vihar előtti csöndben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jelképes értékű orosz és fehérorosz katonai üzenetekből arra lehet következtetni, hogy Ukrajnában végéhez közeledhet az állóháború, és rövid időn belül orosz offenzívába csaphat át – jelezte a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

Alekszander Lukasenko fehérorosz elnök pénteken felkereste a Breszt vidékén összevont orosz egységeket, és jelentést kért harckészültségük befejezéséről. Az elnököt tájékoztató orosz tiszt megköszönte neki a harccsoport bevetéséhez nyújtott segítségét, mire Lukasenko így válaszolt: „közös ügyért cselekszünk”.

Egyidejűleg további felszerelések érkeztek a Fehéroroszországban állomásozó orosz haderőhöz – tudatta a minszki védelmi minisztérium.

Tudósítónk üzenetként értelmezi az orosz védelmi minisztérium pénteki közleményét is arról, hogy az orosz légideszant csapatok utánpótlás kiképző központja több mint tízezer katonát és mozgósított személyt készített fel a különleges katonai műveletben való részvételre. A kiképzés időtartama sorkatonák esetében három és fél hónapos, a mozgósított állomány esetében legfeljebb két hónapos – áll a közleményben.

Amerikai részről azzal számolnak, hogy az ukrajnai katonai tevékenység még hónapokig eltart. „Bizonyosra vesszük, hogy az oroszok nem fogják felemelni a karjukat, sem lövészárokba ásni magukat” – mondta John Kirby, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora.

A Pentagon bejelentette, hogy további 3 milliárd dollár értékű katonai támogatásban részesíti Kijevet.

Minszk, Moszkva, Washington, 2023. január 7. szombat (MB)

Magyar Békekör

Kiemelt képen: ukránok náci karlendítéssel fogadják Zelenszkij elnök TV-beszédét.

Ez is érdekelheti:  A helyi választási bizottságok hétfőn állapítják meg a polgármester- és képviselő-választások eredményét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük