KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Új szlovák kormányt követel a felvidéki magyar pártszövetség

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Szövetség platformjai szerint hivatalnokkormányra van szükség.

Pénteken Rastislav Káčer külügyminiszter jelezte, hogy lemond miniszteri posztjáról. A Szövetség három platformja ezúttal egyhangúlag követeli Zuzana Čaputová államfőtől, nevezze ki a hivatalnokkormányt – számolt be az Újszó.

A lap szerint már a második miniszterét veszíti el Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök két nap leforgása alatt, ezért a Szövetség platformjai szerint itt az ideje, hogy az államfő kinevezze a hivatalnokkormányt.

  • Az MKP-platform nyilatkozatában úgy fogalmaz, remélik, Káčer mihamarabb jelzi távozásának okát, különben a hirtelen távozás gyanakodásra adhat okot. Berényi József, a platform elnöke szerint a közelmúlt eseményei és az, hogy a 14 miniszteri székből jelenleg 4 betöltetlen, bizonyítják, hogy az előre hozott választást már június 30-án meg kellett volna tartani.
  • A Híd-platform továbbra is kiáll Sólymos László a Szövetség Országos Tanácsának elnöke által közölt korábbi nyilatkozat mellett, melyben a Heger kormányt bírálja és a mihamarabbi hivatalnokkormány kinevezését sürgeti.
  • Az Összefogás-platformban politizáló Mózes Szabolcs, aki a Szövetség alelnöke is egyben, úgy gondolja: „Káčer úgy távozik, amilyen a miniszteri tevékenysége is volt. Megmagyaráz(hat)atlan”. A platform szerint ez egy újabb nyomós okot ad arra, hogy Čaputová lépjen az ügyben.

Mandiner

Kiemelt képen:  Zuzana Čaputová államfő szlovák államfő

One thought on “Új szlovák kormányt követel a felvidéki magyar pártszövetség

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: