KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump olyanról tud, amiről mások még nem

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
A DNC* elleni állítólagos orosz hackertámadással kapcsolatban Trump azt mondta, hogy ‘olyasmiről van tudomása, amiről másoknak nincs’

*(Democratic National Committee –Demokrata Nemzeti Bizottság)

Az USA megválasztott elnöke, Donald Trump szilveszterkor azt mondta az újságíróknak, hogy lehetséges, „valaki más” veszélyeztette a Demokraták kampány szervereit, és hozzátette, hogy az elkövetkező napokban felfed néhány olyan tényt, amely korábban nem kapott nyilvánosságot.

U.S. President-elect Donald Trump talks to reporters as he and his wife Melania Trump arrive for a New Year’s Eve celebration with members and guests at the Mar-a-lago Club in Palm Beach, Florida, U.S. December 31, 2016. © Jonathan Ernst / Reuters

 Rick Santorum ‘unconvinced’ Russia behind alleged election hacking

“Azt hiszem, hogy igazságtalan, ha nem tudjuk biztosan, lehetett bárki más is.” idézte a Reuters Trump-ot, aki a Mar-a-Lago birtokán nyilatkozott a médiának, utalva azokra a heves vádakra, miszerint Oroszország követte el az állítólagos hacker támadásokat.

“Én olyasmikről is tudok, amiről mások nem, szóval nem állíthatjuk ezt biztosan.” Trump hozzátette, hogy “majd rájönnek kedden vagy szerdán.”

Azt is megismételte, hogy szándéka szerint „érdemi kapcsolatokra great relations” törekszik más országokkal, beleértve Oroszországot és Kínát is.

Nyilvánvaló, hogy megkérdezték Trump álláspontját a Demokraták Nemzeti Bizottsága elleni hacker támadásokkal kapcsolatban, amelyeket állítólag Moszkva támogatott és amelyek a veszélyes kiszivárogtatásaikkal kedvezőtlen helyzetbe hozták Hillary Clintont. Miközben Trump következetesen lerázta magáról a vádakat, amelyek szintén azt állították, hogy Oroszország őt támogatta a háttérben Clintonnal szemben, csütörtökön reagált az Oroszország ellen hozott új szankciókra, és az FBI és a Department of Homeland Security (DHS) által kiadott jelentésre azzal az ígérettel, hogy titkosszolgálati tájékoztatókat frissíteni fogja ez ügyben.

Trump ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak „fontosabb és különb dolgok felé kell fordulnia – move on to bigger and better things.”

 ‘Russian hackers’ penetrate US power grid with ‘outdated Ukrainian malware’

Az FBI és a DHS legfrissebb jelentése nem tárt fel olyan meggyőző bizonyítékot, mely igazolta volna, hogy az orosz kormány állt az állítólagos hackertámadások mögött, és a DHS nyilatkozata elhárított minden felelőséget, mondván, hogy „nem nyújt semmilyen garanciát az információk tartalmával kapcsolatban.”

Report on ‘Russian hacking’ offers disclaimers, barely mentions Russia

Szombaton arról is kérdezték Trump-ot, hogy lehetséges-e, hogy a január 20-i beiktatása után találkozik a tajvani elnökkel, ha az ellátogat az Államokba. A téma röviddel azután merült fel, hogy Trump a választási győzelmét követően telefonbeszélgetést folytatott Tsai Ing-wen elnökkel. A beszélgetés ellentétesnek tűnik Peking „egy Kína” politikájával, vagyis Tajvant Kína részének kell tekinteni, amit az USA is elfogadott évtizedeken át.

“Meglátjuk” mondta Trump Tsai Ing-wen elnökkel való találkozásról, anélkül hogy bővebben nyilatkozott volna. Az amerikai médiát ez arra a következtetésre juttatta, hogy Trump nyitva hagyta az ajtót egy ilyen lehetőség előtt.

Ragaszkodunk az ’egy Kína’ politikához, mondta Peking az USA-nak, Trump és a tajvani elnök közötti történelmi telefonbeszélgetés után.  http://on.rt.com/7wsi 

Trump társalgása a tajvani vezetővel kiváltotta Peking neheztelését, és számos hazai bírálatot is kapott, azonban a megválasztott elnök kijelentette, hogy egyszerűen csak fogadott egy gratuláló hívást.

Fordította: Urthvas Bethad

RT.com

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: