KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump nyerte Dél-Karolinát, legyőzte Nikki Haley-t a saját államában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Azt mondta, ha legyőzi Bident a november 5-i általános választásokon, alig várja, hogy azt mondja: „Joe, ki vagy rúgva.”

A volt elnököt esélyesnek tartották a déli állam megnyerésére, annak ellenére, hogy számos büntetőjogi vádat emeltek ellene, és hogy Haley Dél-Karolina szülötte, aki két kormányzói ciklusban is győzött – írta a Reuters.

A nagyarányú győzelem megerősíti Trump szövetségesei azon felhívását, hogy Haley-nek, az utolsó megmaradt kihívójának ki kellene szállnia a versenyből. Haley azonban, aki a közvélemény-kutatások alapján úgy tűnt, hogy felülmúlta a várakozásokat, ismét dacosan kitartott amellett, hogy legalább a március 5-i szuperkeddig harcolni fog, amikor 15 államban és egy amerikai területen szavaznak majd a republikánusok.

Az Edison Research szerint a várt szavazatok mintegy 92 százalékának összeszámlálása utánTrump 59,9 százalékkal vezetett Haley 39,4 százalékával szemben, ami 20,5 százalékpontos különbség. A szombatot megelőző állami közvélemény-kutatások átlagosan 27,6 százalékpontos előnyt adtak Trumpnak.

„A negyven százalék nem egy aprócska csoport” – mondta Haley, utalva a szombati szavazatok arányára. „A republikánus előválasztásokon hatalmas számú szavazó van, akik azt mondják, hogy alternatívát akarnak”.

Trump mostanra mind az öt eddigi megméretést – Iowában, New Hampshire-ben, Nevadában, az amerikai Virgin-szigeteken és most Haley szülőállamában – uralta, így nyilvánvaló a republikánus jelöltsége.

Trump az állam fővárosában, Columbiában tartott győzelmi beszédet néhány perccel azután, hogy az urnák este 7 órakor bezártak, és egyszer sem említette Haley-t.

„Soha nem láttam még a Republikánus Pártot olyan egységesnek, mint most”

– mondta.

Az elmúlt napokban Haley feltűnően kiélezte Trump elleni támadásait, megkérdőjelezve szellemi éleslátását és figyelmeztetve a választókat, hogy az általános választásokat elveszítené Biden ellen.

Ez is érdekelheti:  Döntött a bíróság: hiába csapott le a brüsszeli karhatalom, szerdán Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is felszólal

A bevándorlás, amelyet Trump a választási kampánya egyik fő témájává tett, az Edison exit poll felmérése szerint a szombati republikánus előválasztáson a választók első számú kérdése volt. A szavazók 39 százaléka említette ezt a kérdést, míg 33 százalékuk a gazdaságot nevezte meg legfőbb aggodalmának. A választók mintegy 84 százaléka mondta, hogy a gazdaság nem olyan jó, vagy rossz, ami rávilágít Biden egyik fő potenciális gyenge pontjára a novemberi általános választásokon.

Trump és Biden is elkezdett már előre tekinteni novemberre, az elnök Trumpot a köztársaságra nézve halálos fenyegetésként jellemezte. Mielőtt szombaton Dél-Karolinába repült, hogy megnézze az előválasztások eredményeit, Trump egy Washington melletti konzervatív aktivistákból álló gyűlésen tartott 90 perces beszédében sötét képet festett a Biden alatt hanyatló Amerikáról.

Azt mondta, ha legyőzi Bident a november 5-i általános választásokon, alig várja, hogy azt mondja: „Joe, ki vagy rúgva.”

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns és volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Nashua városában tartott választási esti partin 2024. január 23-án (Fotó: Timothy A. Clary/AFP)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük