KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

További helyzetkép a Rafah ellen indított izraeli támadásról (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az IDF repülőgépei csapást mértek a sűrűn lakott palesztin városra a szárazföldi invázió előtt

Izraeli harci repülőgépek hétfő este Rafah palesztin várost bombázták, órákkal azután, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) figyelmeztette a térségben élő civileket, hogy „rendkívüli erővel” készül csapást mérni a városra.

Rafah jelenleg mintegy 1,4 millió, a Gázai övezet északi és középső részéből kitelepített palesztin otthona, és az ENSZ arra figyelmeztetett, hogy egy izraeli invázió „katasztrófát” jelentene e civilek számára.

Az Egyesült Államok, az EU, valamint számos más ország és nemzetközi szervezet heves tiltakozása ellenére Netanjahu a múlt héten megígérte, hogy folytatja a hadműveletet, függetlenül attól, hogy sikerül-e tűzszüneti megállapodást kötni a Hamásszal.

Az izraeli légierő legalább 50 célpontra mért csapást Rafah térségében hétfőn – közölte Daniel Hagari, az IDF szóvivője sajtónyilatkozatában, miközben megismételte a palesztinoknak szóló felhívást, hogy Rafahot ürítsék ki az északi irányba.

Az IDF a Rafahból Al-Mawasi és Khan Yunis felé tartó palesztinoknak „teljes körű humanitárius segítséget ígért, vizet, élelmiszert, orvosi felszerelést és menedéket biztosítva”.

Az egyiptomi al-Kahera TV felvételeket adott közre a kihalt rafahi átkelőről, a háttérben lövöldözés és robbanások hallatszottak.

Az IDF csapást mért a rafahi Tel al-Sultan menekülttáborra – írta kedden a Jerusalem Post palesztin értesülésekre hivatkozva.

Egy kiszivárgott felvételen az látszik, hogy egy izraeli páncélozott jármű kedd reggel az egyiptomi határon lévő rafahi átkelő palesztin oldalán a Gázai övezet tábláját ledönti.

Az IDF általában biztonsági okokból nem engedi meg, hogy a szolgálat tagjaik videókat tegyenek közzé a folyamatban lévő műveletekről – írta a Times of Israel. Az IDF egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást a Rafahban végrehajtott akcióiról, a folyamatban lévő légicsapásokról szóló korábbi sajtónyilatkozaton kívül.

Ez is érdekelheti:  Példátlan támadás történt tegnap este Szevasztopol és a Krím ellen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Füst gomolyog egy izraeli bombázás miatt a gázai Rafahban, 2024. május 6. © AFP

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük