KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tovább gyűrűzik a brüsszeli korrupciós botrány: nem sikerült lemondatni a nyomozóbírót

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rendszerszintű a brüsszeli korrupció – ezt a Fidesz európai parlamenti képviselője mondta Strasbourgban. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: az uniós korrupciós botrány tovább gyűrűzik, nem elszigetelt esetről, hanem egyre többeket érintő ügyről van szó.

Nem sikerült lemondatni a brüsszeli korrupciós ügy nyomozóbíróját – erről ír a Politico. A portál úgy tudja: Michel Claise vezetésével folytatódik tovább a vizsgálat, mivel a leváltására vonatkozó indítványt a belga fellebviteli bíróság elutasította.

A letartóztatott szocialista EP-képviselő, Marc Tarabella kérvényezte még február közepén, hogy távolítsák el a bűncselekményeket először leleplező vezető bírót, mert szerinte elfogult, és nem hisz az ártatlanságában. A szövetségi ügyész ezt nem látta megalapozottnak, így Claise bíró a posztján maradhat.

December végén robbant ki a brüsszeli korrupciós botrány, miután kiderült, hogy az Európai Parlament szocialista alelnöke Eva Kaili és több más uniós politikus kenőpénzt és értékes ajándékokat fogadott el Katartól.

Cserébe pedig az öböl-menti államnak kedvező döntésekért lobbiztak Brüsszelben. Eva Kailinál és a hozzá közel álló személyeknél összesen több mint másfél millió eurót, azaz 600 millió forintot találtak.

Egy rendszerszintű brüsszeli korrupcióról beszélhetünk – így látja a Fidesz EP-képviselője, aki szerint a korrupciós botrány tovább gyűrűzik.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: új emberekre, szabályokra és átláthatóságra van szükség Brüsszelben.

„A brüsszeli bürokraták úsznak a korrupciós ügyekben. Annál inkább képmutató és álságos az a mód, ahogy az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság is például Magyarországot rendszeresen kioktatja jogállamisági kérdésekben. Leckézteti és fenyegeti, miközben látszik, hogy az lenne a minimum és az első lépés, hogy a saját háza táján söprögessen, ahelyett hogy tagállamokat mondvacsinált vagy hazug indokokkal támad” – mondta Hidvéghi Balázs.

A korrupció évek óta jelen van az uniós intézményekben

– erről már a Nézőpont Intézet elemzője beszélt a Kossuth Rádióban. Pálfalvi Milán szerint itt az ideje, hogy az európai emberek véget vessenek annak, ami Brüsszelben folyik.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter "svájci" magyarja korábban szégyennek nevezte Magyarországot

„Egész egyszerűen megengedhetetlen az, amit a mi kontónkra, európai emberek kontójára egy szűk politikai elit csinál ott Brüsszelben. Ez megengedhetetlen, és azt remélem, hogy nemzeti szinten minden országban – ugye a választások nemzeti hatáskörben történnek – kimondják az emberek, hogy eddig és ne tovább” – hangsúlyozta az elemző.

Néhány hete derült ki az is, hogy az Európai Bizottság közlekedési osztályának főigazgatója ingyen repülőutakat fogadott el Katartól.

hirado.hu

Kiemelt képen: Eva Kaili az EP lemondatott szocialista alelnöke

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük