KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Törökország: Végéhez közeledik a túlélők utáni kutatás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A február 6-án bekövetkezett, Kahramanmaraşi epicentrumú, 10 várost érintő földrengések halálos áldozatainak száma elérte a 18 991-et.

A földrengés által sújtott területre látogató Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök Adıyamanban mondott beszédében arról számolt be, hogy a földrengések halálos áldozatainak száma elérte a 18 991-et, a sérültjeinek száma 75 523.

Erdoğan bejelentette, hogy a földrengések után több mint 76 000 érintett embert evakuáltak más városokba – számol be a TRT.net

Szüntelenül folytatódnak az összeomlott épületek romjai alatt rekedt emberek kimentésére tett erőfeszítések. A régióban összesen 30 306 kutató-mentő személyzet, közülük 6 810 külföldi nagy erővel keresi a túlélőket. A helyi támogató csoportokból kirendelt helyszíni létszámmal a régióban dolgozók száma elérte a 121 ezer 128 főt.

Az AFAD, a Családügyi és Szociális Minisztérium és a Vörös Félhold 137 973 sátrat és 1 507 494 takarót szállított, és 97 ezer 973 családi sátrat szállított 10, a földrengés által súlyosan érintett városba. A sátrakat már felállították.

Információk szerint Kilisben és Şanlıurfában véget ért a kutató és mentő akció, és Diyarbakırban, Adanában és Osmaniyében közeledik a végéhez.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: