KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tíz ukrán támadást vertek vissza egyetlen nap alatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna több száz katonát vesztett az elmúlt 24 órában a frontvonal két szakaszán végrehajtott sikertelen támadások sorozatában – állította pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy a kijevi erők két irányban is támadásba lendültek, a front déli szakaszán az úgynevezett Vremevszkij-szirt közelében, illetve az oroszországi Donyeck városától nyugatra zajlottak a harcok.

Az első területen a leghevesebb harcok Rovnopol és Urozsajnoje települések közelében zajlottak, az orosz csapatok öt ukrán támadást vertek vissza. Ennek eredményeként Kijev több mint 200 katonát, öt harckocsit, hét páncélozott harcjárművet és egyéb felszerelést veszített – közölték moszkvai illetékesek.

Az orosz csapatok további öt támadást vertek vissza Pervomajszkoje, Petrovszkoje és Sztaromicsajlovka települések közelében, amelyek mindegyike Donyecktől nyugatra és északnyugatra található – tették hozzá. Az ukrán veszteségeket a térségben legfeljebb 215 katonára, három páncélozott és öt egyéb járműre, valamint két tüzérségi lövegre becsülte a minisztérium.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Egy mobil légelhárító egység orosz katonája. © Szputnyik / Konstantin Mihalchevskiy

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: