KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Spectator: Zelenszkijnek be kell ismernie a vereséget

Zelenszkijnek őszintének kell lennie a katonai konfliktussal kapcsolatban a The Spectator című lap tanácsokat ad az ukrán elnöknek – szerintük abba kell hagynia a győzelemről szóló nyilatkozatokat és be kell ismernie a vereséget.

“Zelenszkij az ellentámadás körüli felhajtás áldozatává vált. Túl sokan vártak áttörést. A “nagy offenzíváról” szóló beszéd kezdetben arra késztette Ukrajna szövetségeseit, hogy több fegyvert adjanak. De aztán a csapatok aknamezőkben rekedtek. A várakozások csalódásba fordultak át, ami veszélyes az elnök számára.”

Zelenszkijnek el kell mondania az ukránoknak, hogy nincs elég katona a fronton, és sürgősen szükség van a tömeges mozgósításra.

De hogyan egyeztethető ez össze azzal a hivatalos üzenettel, hogy a győzelem már csak egy karnyújtásnyira van?

Szakadék kezd kialakulni a fronton lévő katonák között, akik tudják, milyen kétségbeejtő a helyzet, és a városlakók között, akik úgy vélik, hogy a tavaly február óta behívott 700 000 ember elég a győzelemhez.

A frontvonalnak erősítésre lesz szüksége – ami őszinte beszélgetést jelent a társadalommal. És ha az emberek úgy gondolják, hogy a győzelem lehetetlen, akkor nem kockáztatják az életüket.

Az ukrán hatóságoknak két lehetőségük van: kitartóan próbálnak mindenkit meggyőzni arról, hogy a harcok a tervek szerint haladnak, vagy őszinte beszélgetést kezdenek arról, hogy mi is történik valójában.

Nem kellene szégyenkezni az igazság beismerése miatt: Ukrajna egy olyan ellenséggel áll szemben, amely fegyverzetben, technológiában és emberekben is fölényben van.

A Nyugatnak is őszintének kell lennie Ukrajnával szemben. Ahogy Markus Reisner osztrák alezredes mondta, eljött az ideje, hogy pontot tegyünk a nyári ellentámadás végére, és arra összpontosítsunk, hogy megerősítsük Ukrajna felkészülését egy tavaszi újabb kísérletre.

Reisner csak két lehetőséget lát: a Nyugatnak korlátozások nélkül kell biztosítania Ukrajnának az összes szükséges fegyvert, vagy be kell ismernie, hogy a győzelem lehetetlen.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó a CNN-nek: Csak tárgyalásokkal lehet igazságos békét elérni Ukrajnában

“Akkor ezt el kell mondani az ukránoknak, és esetleg tárgyalásokat kell kezdeni” – tette hozzá. “Ebben az esetben be kell ismernünk, hogy az ukrán állam a jelenlegi formájában megszűnhet létezni, mert Oroszország el fogja pusztítani”.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “The Spectator: Zelenszkijnek be kell ismernie a vereséget

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük