KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The New York Times: Ukrajna nem tudta kihasználni a Wagner oroszországi puccskísérletét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna nem tudott tőkét kovácsolni a Wagner katonai magáncég oroszországi puccskísérletéből – állítja a New York Times meg nem nevezett amerikai illetékesekre hivatkozva. Antony Blinken amerikai külügyminiszter korábban úgy vélte, hogy az események potenciális ” lehetőségeket” teremtettek Kijev számára, hogy javítsa pozícióit a harctéren.

Vasárnapi jelentésében a NYT név nélkül nyilatkozó „amerikai tisztviselőket és független elemzőket” idézve elismerte, hogy „nem tűnt úgy, hogy az orosz vonalakon azonnali védekezési rések jelentek volna meg, amelyeket ki lehetett volna használni”. A cikk megjegyezte, hogy „egy előzetes elemzés szerint” egyetlen kelet- és dél-ukrajnai orosz egység sem hagyta el állásait pénteken vagy szombaton, amikor a felkelési kísérlet teljes gőzzel folyt.

A cikk a továbbiakban kiemelte, hogy csak szombaton az orosz erők a jelentések szerint mintegy 50 rakétát lőttek ki különböző célpontokra Ukrajna-szerte.

A lap által idézett amerikai illetékesek azt prognosztizálták, hogy – legalábbis rövid távon – „a frontvonalak Ukrajnában valószínűleg változatlanok maradnak”.

A NYT ugyanakkor hozzátette, hogy Ukrajna várhatóan továbbra is megpróbálja majd a maga javára fordítani a „Prigozsin által keltett káoszt”.

A cikk szerint az orosz csapatok körében az állítólag „gyengülő morál” lehet az egyik olyan tényező, amely potenciálisan segítheti Kijevet az előnyök megszerzésében.

A lap azonban arra a következtetésre jutott, hogy

„még túl korai lenne meghatározni a sikertelen puccskísérlet hosszú távú következményeit”.

A CBS Newsnak vasárnap nyilatkozva Blinken a Wagner lázadási kísérletét

„Putyin tekintélyének közvetlen kikezdéseként”

jellemezte, azzal érvelve, hogy az „mélyreható kérdéseket vet fel” és „valódi töréseket mutat”.

A diplomata azzal folytatta, hogy ez „még nagyobb lehetőségeket teremt az ukránok számára, hogy a harcmezőn jól teljesítsenek”. Blinken felvetette, hogy Wagner akciója „valójában figyelemelterelés” volt, és az orosz vezetésnek ezentúl jobban figyelnie kell majd a háttérben zajló folyamatokra is.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: