KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The New York Times: Ukrajna nem tudta kihasználni a Wagner oroszországi puccskísérletét

Ukrajna nem tudott tőkét kovácsolni a Wagner katonai magáncég oroszországi puccskísérletéből – állítja a New York Times meg nem nevezett amerikai illetékesekre hivatkozva. Antony Blinken amerikai külügyminiszter korábban úgy vélte, hogy az események potenciális ” lehetőségeket” teremtettek Kijev számára, hogy javítsa pozícióit a harctéren.

Vasárnapi jelentésében a NYT név nélkül nyilatkozó „amerikai tisztviselőket és független elemzőket” idézve elismerte, hogy „nem tűnt úgy, hogy az orosz vonalakon azonnali védekezési rések jelentek volna meg, amelyeket ki lehetett volna használni”. A cikk megjegyezte, hogy „egy előzetes elemzés szerint” egyetlen kelet- és dél-ukrajnai orosz egység sem hagyta el állásait pénteken vagy szombaton, amikor a felkelési kísérlet teljes gőzzel folyt.

A cikk a továbbiakban kiemelte, hogy csak szombaton az orosz erők a jelentések szerint mintegy 50 rakétát lőttek ki különböző célpontokra Ukrajna-szerte.

A lap által idézett amerikai illetékesek azt prognosztizálták, hogy – legalábbis rövid távon – „a frontvonalak Ukrajnában valószínűleg változatlanok maradnak”.

A NYT ugyanakkor hozzátette, hogy Ukrajna várhatóan továbbra is megpróbálja majd a maga javára fordítani a „Prigozsin által keltett káoszt”.

A cikk szerint az orosz csapatok körében az állítólag „gyengülő morál” lehet az egyik olyan tényező, amely potenciálisan segítheti Kijevet az előnyök megszerzésében.

A lap azonban arra a következtetésre jutott, hogy

„még túl korai lenne meghatározni a sikertelen puccskísérlet hosszú távú következményeit”.

A CBS Newsnak vasárnap nyilatkozva Blinken a Wagner lázadási kísérletét

„Putyin tekintélyének közvetlen kikezdéseként”

jellemezte, azzal érvelve, hogy az „mélyreható kérdéseket vet fel” és „valódi töréseket mutat”.

A diplomata azzal folytatta, hogy ez „még nagyobb lehetőségeket teremt az ukránok számára, hogy a harcmezőn jól teljesítsenek”. Blinken felvetette, hogy Wagner akciója „valójában figyelemelterelés” volt, és az orosz vezetésnek ezentúl jobban figyelnie kell majd a háttérben zajló folyamatokra is.

Ez is érdekelheti:  Cseh politikusok szerint felelősségteljes döntés Biden visszalépése

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük