KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Templom és zsinagóga elleni merényletek Dél-Oroszországban, többen meghaltak (videók, 18+)

Egy ortodox templomot és egy zsinagógát ért támadás a dél-oroszországi Dagesztán régióban – közölte a helyi rendőrség vasárnap közleményben. Az ismeretlen támadók automata lőfegyverekkel nyitottak tüzet az épületekre, mielőtt elmenekültek a helyszínről – olvasható a Telegramon közzétett közleményben.

Az incidensben legalább egy rendőr meghalt – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a hatóságok még próbálnak további információkat szerezni az áldozatokról.

A gyanúsítottak egy fehér Volkswagen Polóval hajtottak el – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy jelenleg is keresik a járművet.

Rendőröket támadtak meg Mahacskalában – Dagesztán fővárosában és a régió legnagyobb városában – is. A város központjában egy közlekedési rendőrőrs ellen intéztek támadást egy rendőr életét vesztette, hat másik megsebesült – közölték a hatóságok. A lövöldözésnek az előzetes információk szerint nem voltak civil áldozatai.

Az incidensről állítólag szemtanúktól származó videófelvétel került fel a közösségi médiába. Ezen legalább három fekete ruhás férfi látható, amint egy utca közepén autókra lövöldöznek. A háttérben hangos lövések hallatszanak.

Debrentben is véres terrorista támadást követtek el, a támadók állítólag betörtek az ortodox templomba, és megöltek egy helyi papot, elvágva a torkát – mondta Samil Hadulajev, a börtönökben az emberi jogok betartását felügyelő regionális közfelügyeleti bizottság vezetője. Más regionális hatóságok nem kommentálták ezt az információt. Szintén Debrentből azt jelentik, hogy kigyulladt a zsinagóga. Szemtanúk szerint az épület szinte teljesen kiégett, a lángok átterjedtek a szomszédos épületekre is – erről Elmira Sheikhova újságírónő számolt be.

Az alábbi felvételek a dagesztáni terrorcselekmények helyszíneiről készöltek, melyeket az Oroszok Az Igazság Oldalán csoport állított össze:

Orosz Hírek, Oroszok Az Igazság Oldalán, REN TV, RIA Novosztyi

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük