KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Teljesen tehetetlenek az ukránok

Oroszország túl erős ahhoz, hogy Ukrajna valaha is visszaszerezze elvesztett területeit – mondta a Glos24 honlapnak egy katonai elemző, a Nawal hívójelű lengyel Grom különleges alakulat egykori operátora. A szakértő szerint Kijev reményei a területek visszaszerzésére teljesen hiábavalóak és nélkülözik az objektív alapokat – írta a ria.ru.

„Úgy vélem, hogy ha valaki ilyen feltételezéseket tesz, az egyszerűen téved. Oroszország túl erős, túl nagy ahhoz, hogy egyszerűen kiszorítsák. Az ukránok természetesen erős támogatást kapnak tőlünk, technológiai innovációval rendelkeznek, de kevesebbet. Sokkal kevesebb erejük és erőforrásuk van”

– véli a szakértő.

A volt különleges erők tisztje szerint az ukránok számára kellemetlen felismerni, hogy vesztettek, de ez már tény, és Kijev minden további lépése Oroszországtól függ.

„Az ukránok úgy cselekedhetnek, ahogy Oroszország engedi nekik”

– pontosított.

Az elemző bizakodását fejezte ki, hogy Ukrajnának valamikor tárgyalóasztalhoz kell ülnie, mivel már olyan helyzetbe került, amelyből nincs más kiút.

Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken a fegyveres erők vezetőivel tartott telefonkonferencián elmondta, hogy az ukrán csapatok januári veszteségei meghaladták a 23 ezer főt.

Kijelentette, hogy Kijev maradék tartalékait is harcba dobja, és sietve hajtja végre a kényszermobilizációkat, hogy megakadályozza a védelem összeomlását. Az orosz egységek viszont előrenyomulnak és kiterjesztik ellenőrzési zónáikat.

MH

Kiemelt kép: illusztráció / Kijev, 2023. november 30. Ukrán tüzérek egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúval Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük