KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tamás a Krímből: A gázai és a donyecki kisfiú

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A háború első napjaiban Izrael kétséget kizáróan azt kommunikálta, hogy a Hamász ellen visel hadat. A Gáza elleni légicsapások, majd méginkább a szárazföldi hadműveletek megkezdésével ez a narratíva megbukott. A képek és videófelvételek alapján egyértelmű, hogy mindenre lőnek ami mozog, az egész gázai palesztin nép áll támadás alatt.

A szétlőtt lakóépületek törmelékeibe rekedt, eltűntként nyilvántartott civilekkel együtt már most 20-30 ezer közé tehető a polgári halálos áldozatok száma. Ez hasonló nagyságrend az ukrán-orosz háború 2022-es kiszélesedése utáni kétoldalú veszteségeknek. A teljesség igénye okán, ehhez a számhoz még hozzá kell adni az ukránok által 2014-2022 között meggyilkolt mintegy 8000 civilt (odesszai szakszervezetek házának felgyújtása, donyecki tüzérségi belövések civil célpontokra, stb). Az utóbbi adatot még az ENSZ is hivatalosan elismeri.

A zsidó támadás fő stratégiai célja a Gázai övezet teljes etnikai megtisztítása. Hogy ezt a lakosság elüldözésével vagy a Nyugaton használatos szót említve neutralizálásával, magyarul agyonlövésével éri el, az részletkérdés. Természetesen hagytak humanitárius folyosót – ez a nyugati mainstream szalagcímei miatt fontos is – ahol a gázaiak lemehetnek délre. Ott természetesen se lakóhely, se élelmiszer, se víz. Az egyiptomi (!) határátkelőn is csak több napi várakozással engedik át az ellátmányt biztosító kamionokat és messze kisebb számban, mint ami a már most ott tartózkodó palesztinok ellátását biztosíthatja. Arról természetesen szó sem lehet, hogy a „baráti” Egyiptom megnyissa határait a szintén arab palesztinok előtt, ezzel életek ezreit, tízezreit megmentve. Nem látjuk a nyugati politikusok ajvékolását ez ügyben. Persze, ha mi zárnánk le az Ukrán gúnyhatárt, akkor az vezető BBC hír lenne!

Gondoljuk magunkat egy palesztin kisfiú helyzetébe. Apánkat kórházi ápolóként lebombázták, meghalt. Neki a legnagyobb vágya az volt, hogy fia egyetemre mehessen. Az egyetemet is lebombázták. Anyánkkal és 3 testvérünkkel egy élet munkáját hátrahagyva elmenekültünk délre, ahol egy sátortáborban lakunk, teljes kiszolgáltatottságban. A házunkat és az egész utcát azóta lebombázták. A barátaink közül sokan meghaltak… mondd, ha ez történne veled magyarként, te fegyvert ragadnál?

Ez is érdekelheti:  Szilágyi Ákos a PS-nek: 2006-ban már kiásták az árkokat, mi csak vissza szeretnénk temetni egy kicsit (videó)

8000 civil halála Donyeckben… Állítólag nem volt háború, azt az oroszok kezdték 2022-ben. Kérdezem én tisztelettel, ha Székelyföldön a románok egy bukaresti, részben magyarellenes puccs után nemzettársaink közül 8000 civilt megölnek ősi földünkön, akkor háborúban áll a magyar? Ha a magyar kormány és az anyaországi magyarság ellátmánnyal, fegyverrel segítené a megszerveződött székely milíciákat az bűn? Hogy veszi hát magának a bátorságot a Nyugat – amely a nemzet fogalmát már nem is ismeri, csak az állampolgárságét – hogy olyan kérdésben oktasson, amelyhez nem ért?

Pár év és a palesztin kisfiú fegyvert fog, csakúgy mint több tízezer társa… ezt tették a donyecki kisfiúk is…

Írta: Tamás a Krímből

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: kisfiú Gázában / Kép forrása: pillanatkép a Children of the Gaza War c. dokumentumfilmből

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük