KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szu-25-ös orosz harci repülőgépek akció közben (videó)

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen az általa leírtak szerint Szuhoj Szu-25-ös vadászgépek csapást mérnek az ukrán erőkre az Ukrajnában zajló különlages művelet során.

A klip az Oroszországhoz tartozó Donyecki Népköztársaság egy meg nem nevezett légterében tevékenykedő harci repülőgépeket örökítette meg – közölte a minisztérium szombaton a Telegramon közzétett bejegyzésében.

A repülőgépek fedélzetén elhelyezett több kamera felvételein az látható, amint a Szu-25-ösök rakétákat lőnek ki és kitérő manővereket hajtanak végre, miközben rendkívül alacsony magasságban repülnek.

Szintén vasárnap az egyik Telegram-csatorna – amely az orosz-ukrán konfliktusról tudósít – egy másik, Szu-25-ösöket ábrázoló videót tett közzé.

A csatorna szerint az orosz harci repülőgépeket egy drónról filmezték, miközben azok harci feladatot hajtottak végre a Donyecktől északra fekvő stratégiai fontosságú Avdejevka város felett.

A Szu-25-ösöket az 1970-es évek közepén vezették be a szovjet hadseregben, és az Orosz Légierő még mindig aktívan használja őket. Az évek során a „grach” (bástya) becenévre hallgató gép Oroszország egyik legmegbízhatóbb támadó repülőgépeként szerzett magának hírnevet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: az orosz Szu-25-ös támadórepülőgép rakétát lő ki az ukrán állásokra. © Oroszország Védelmi Minisztériuma

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük