KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szövetségesei előtt is titkolózik Kijev, teljes az összeomlás

Sem saját politikusaival, sem az országot támogató szövetségesekkel nem osztja meg a tervezett offenzíva részleteit Ukrajna. Kijev ugyanis attól tart, vezető tisztviselők kiszivárogtathatják az akcióra vonatkozó terveket.

Ukrajna a szövetségeseivel sem osztja meg a tervezett ellenoffenzíva részleteit, derítette ki a Politico. A brüsszeli ügyekkel foglalkozó hírportál úgy értesült: a támadás pontos helyéről és időpontjáról is nagy a titkolózás Kijevben. Két, a lap által megkérdezett, az ukrán katonai vezetéssel kapcsolatban álló európai tisztségviselő szerint Kijev a szivárogtatás veszélyére hivatkozva tartja vissza az információkat.

Azonban nem csak a szövetségesek előtt titkolóznak. Egy ukrán parlamenti képviselő elmondta, hogy az ukrán vezetés még az ottani politikusokkal sem osztja meg az ellentámadásra vonatkozó kényes információkat.

Csak néhány ember van az országban, akik ismerik a tervet

– mondta el a képviselő.

– Nem kötelesek előzetesen értesíteni minket − mondta az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője, John Kirby. – Persze gyakran van egyfajta megérzésünk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk velük – fogalmazott. – A kezdetektől fukarkodtak az információkkal − tette hozzá egy másik amerikai tisztségviselő.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Politico /  Aleksandr Shulman/AP Photo

Kapcsolódó:

Larry Johnson volt CIA-tiszt az USA katasztrófáját jósolja

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük