KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovákiai választások: negyven perccel meghosszabbodik a kampánycsend

Negyven perccel később, szombaton 22 óra 40 perckor ér véget a kampánycsend az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, mert egy vidéki település szavazókörében rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, emiatt szünetelt a szavazás – mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a közmédia Híradójában.

A szlovákiai Szepsiből élőben bejelentkezve Bartók Csaba hangsúlyozta, hogy a szavazókörök az egy vidéki szavazókörön kívül továbbra is este tíz óráig tartanak nyitva.

A részvételi adatokat ismertetve arról számolt be, hogy délig a Kassa környéki településeken 35 és 50 százalék közé volt tehető a részvételi arány, ami jónak számít.

Jók a gömöri előrejelzések is, ugyanakkor a Csallóközből egyelőre nincsenek kiugró adatok – mondta, hozzátéve, hogy a komáromi és a dunaszerdahelyi járás magyarsága szinte eldönthetné a magyarok bekerülését a törvényhozásba.

Meglátása szerint a Bodrogköz magyarsága is késő délután, este adja le a szavazatát, mert sok helyen addig szüretelnek.

A tudósító kiemelte, hogy a Szövetség a parlamentbe jutás esetén fontos szereplője, stabil tényezője lehetne a kormánykoalíciónak.

A közvélemény-kutató intézetek legutolsó mérései alapján a szociáldemokraták és a progresszívek szoros versenyére és eredményére számítanak, fölényes győzelem egyik oldalon sem várható – mondta.

Bartók Csaba kitért arra is, hogy incidens eddig sehol sem történt, a rendet 6500 rendőr felügyeli.

Az Új Szó című szlovákiai magyar hírportál szerint az egyik pozsonyligetfalui (Petrzalka) szavazókörben lett rosszul a választási bizottság egyik tagja.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük