TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovák stílusú merényletre buzdított egy belga rádió műsorvezetője

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Felfüggesztettek egy belga rádiós műsorvezetőt, miután állítólag merényletre szólított fel az ország miniszterelnöke ellen. A „félresikerült kijelentés” nem sokkal azután hangzott el, hogy szerdán lelőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt.

A VRT flamand közszolgálati műsorszolgáltató szerint a Waregem1 helyi rádióállomás műsorvezetője a szlovákiai incidensre reagálva arra biztatta a hallgatókat, hogy támadják meg Alexander De Croo belga miniszterelnököt.

„Mindazoknak, akik azon gondolkodnak, hogy lelőjék-e Alexander De Croót, de nem merik megtenni, mert azt a fickót biztonságosan őrzik, üzenem: látjátok, hogy le lehet lőni egy miniszterelnököt. Ezért azt mondom: hajrá”

– idézte a VRT a műsorvezetőt.

A rádióállomás elismerte, hogy „nem helyén való kijelentés” hangzott el az adásban, megjegyezve, hogy a szóban forgó alkalmazottat azonnal felfüggesztették.

„A műsorvezető azt mondja, hogy ezt csupán viccnek szánta, azonban az nem úgy sült el. Bocsánatot kér a hallgatóktól és a Waregem1-től. A Waregem1 úgy értékeli a történteket, hogy műsorvezetőjük teljesen félreértelmezte a pillanatnyi helyzetet és helytelen kontextusba helyezve nyilatkozott”

– közölte a csatorna.

De Croo miniszterelnök feljelentést tett a műsorvezető ellen a rendőrségen – közölte a politikus kommunikációs igazgatója, Barend Leyts az X-en (korábban Twitter) hozzátéve, hogy „Az erőszakra való felhívás büntetendő”.

Fico szlovák kormányfő állapota stabil, de súlyos, miután közelről több lövés érte. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és gyilkossági kísérlettel vádolják. Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter szerint a gyanúsítottnak politikai indítékai voltak, többek között Fico azon döntése miatt, hogy leállítja az Ukrajnának nyújtott segélyeket.

Ez is érdekelheti:  Breaking: Merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen (videó)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Alexander De Croo belga miniszterelnök / Fotó: Le Soir

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük