KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovák demokraták: Magyarország beavatkozik a választási kampányba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Berágtak a magyar külügyminiszterre Eduard Hegerék.

Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter kedden és szerdán Szlovákiába utazik, hogy részt vegyen a Szövetség párt kampányrendezvényein. Az Eduard Heger vezette Demokraták szerint ezzel Magyarország durván beavatkozik a választási kampányba – tudatta az Új Szó.

A lap ismertette, hogy a magyar diplomácia vezetője kedden a szlovákiai magyar párt borsi kastélyban tartott kampányrendezvényén vesz részt, szerdán pedig Gútára utazik, ahol a helyi malom egy új részét mutatják be.

Az Új Szó idézte Jaroslav Naď-ot, a Demokraták alelnökét, aki a keddi sajtótájékoztatóján bírálta a magyar diplomácia vezetőjét, amiért

anélkül utazik Szlovákiába, hogy arról előzetesen egyeztetett volna a szlovák külügyminisztériummal. 

A volt hadügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte Szijjártó néhány nappal a parlamenti választás előtt tett szlovákiai látogatását.

Naď  felidézte Szijjártó azon, a közelmúltban tett kijelentéseit, amelyet a szlovák rendvédelmi szervek munkájáról tett, illetve felhívta arra is a figyelmet, hogy a magyar külügyminiszter az ellenzéki Smer vezetőjével, Robert Ficóval tartott közös sajtótájékoztatót.

Naď hozzátette, a Demokraták értékelik „a kiváló védelmi együttműködést Magyarországgal”, a jószomszédi kapcsolatok megtartásához azonban szükségesnek tartja azt is, hogy a magyar kormány képviselői ne tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel beavatkoznak a választási kampányba és Szlovákia belügyeibe – szögezte le.

Mandiner

Kiemelt képen: Jaroslav Naď / FOTÓ: TASR/Jakub Kotian

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Több magyar állampolgár jelentkezett az izraeli nagykövetségen az éjszaka folyamán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük