KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szír nagykövet: a földrengés katasztrófája megmutatta a Nyugat igazi arcát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bashar al-Dzsaafari, Szíria rendkívüli és meghatalmazott oroszországi nagykövete a SputnikNews-nak adott exkluzív interjújában megerősítette, hogy Oroszország aktívan támogatja a földrengés sújtotta Szíriát mind kormányzati, mind állami szinten.

“Nem tudom nem észrevenni, hogy az orosz kormány nem sajnálja az energiát és a pénzt a humanitárius segélyek nyújtására vagy a keresési és mentési műveletek végrehajtására Szíria területén.”

Biztató, hogy nemcsak politikusok és diplomaták, hanem az egyszerű oroszok is segíteni akarnak az áldozatoknak ebben a Szíria számára nehéz pillanatban. Ők azok, akik humanitárius segélyt visznek a nagykövetségre és pénzt utalnak. Magán- és nem kormányzati szervezetek és jótékonysági alapítványok is segítenek. Nagyon hálásak vagyunk – mondta a szíriai nagykövet.

Bashar al-Dzsaafari szerint hihetetlenül meghatotta, hogy egyszerű polgárok virágot hoztak a moszkvai szíriai nagykövetségre és megvalósítható anyagi támogatást nyújtottak.

“Számomra ez a két népünk közötti erős barátság igazi bizonyítéka” – tette hozzá.

Ugyanakkor magas szintű kapcsolatokat tartanak fenn a szíriaiaknak nyújtott segítséggel kapcsolatban.

“Hálásak vagyunk az orosz kormány gyors reagálásáért. Putyin elnök állandó kapcsolatban áll Aszad elnökkel. A segélyek küldésének főbb kérdéseiről, mind a kutató-mentő, mind a humanitárius segélyekről személyesen tárgyaltak” – magyarázta.

Az Egyesült Államok és a nyugati országok vonakodásáról szólva, hogy legalább részben feloldják a Szíria elleni blokkoló szankciókat és segítséget nyújtsanak az érintett országnak, a nagykövet megjegyezte:

A szankciók kérdése csak ürügy, ami a humanitárius kérdés nagyfokú politizálását jelzi a nyugati országok számára. Damaszkusz ezt évek óta hangoztatja az ENSZ Biztonsági Tanácsában: kevesen hallgattak ránk. Most mindenki a saját szemével láthatja.

A földrengés Törökországot és Szíriát is elérte. A Nyugat csak Törökországot látja, és csak Törökországba küld segítséget és mentőket. Mintha mi, szíriaiak nem is léteznénk számukra. Itt nincs politika, csak egy bizonyos szintű emberség.

Az amerikai embargószankciók, az úgynevezett “Cézár-törvény” bénítóan hatott a Szíriába irányuló nagyértékű felszerelések szállítására – összegezte a nagykövet.

Ez is érdekelheti:  Nagy területet foglaltak el az orosz csapatok Harkov térségében, várják az ellenség reagálását

Orosz Hírek

NIF megjegyzés:

Külön elgondolkodtató az a tény, hogy a Szíriára vonatkozó szankciók és embargó miatt, a nagyon „demokratikus” Nyugat, semmilyen humanitárius segítséget nem küld a szír népnek. Oroszországon kívül csupán Magyarország és Szerbia küldött mentőcsapatokat Szíriába. Ez a hozzáállás jellemzi  a magát” „rettenetesen demokratikusnak” tartó Nyugatot.

Kiemelt képen: Gyerekek Szíriában a földrengés után / Sputnik

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Szír nagykövet: a földrengés katasztrófája megmutatta a Nyugat igazi arcát

  1. A RASSZIZMUS LEGCSÚNYÁBB formáját bizonyította a nagyon is TÚLFEJLETT NYUGAT !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük