KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó Péter: Teljesítik Orbán Viktor kérését a szerb hatóságok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szerb elnök arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hamarosan szabadon engedik azt a három koszovói rendőrt, akiket a szerb hatóságok őrizetben tartanak.

Erről Szijjártó Péter, hazánk külügyminisztere számolt be közösségi oldalán.

Mint emlékezetes, a múlt heti találkozásuk alkalmával, Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte Alexander Vucic szerb elnököt, hogy engedjék el az általuk őrizetben tartott három koszovói rendőrt. Ennek a kérésnek tesz most eleget Szerbia vezetője.

A miniszter azt írta,

Orbán Viktor nagyra értékeli a szerb elnök lépését, amelyet súlyos kihívásokkal terhelt időszakban hozott meg, s amely döntés világos bizonyítéka a szerb és a magyar nemzet közötti mély barátságnak és a két ország közötti stratégiai együttműködésnek.

Szijjártó Péter bejelentését követően nem sokkal a magyar miniszterelnök közösségi oldalán is megjelent az erről szóló tájékoztatás:

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (b) és Ana Brnabic szerb miniszterelnök (j) fogadja Orbán Viktor kormányfőt (k) a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülése előtt a vajdasági Palicson 2023. június 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher).

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: