KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyos eszkalációval fenyegetnek Ukrajnában az amerikai különleges erők bevetése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai különleges erők bevetése „leírhatatlan kockázatokkal” járna – jelentette ki Oroszország amerikai nagykövete

Oroszország Egyesült Államokba akkreditált nagykövete reagált azokra a közelmúltbeli jelentésekre, amelyek szerint Washington újra akarja indítani „szigorúan titkos programjait” Ukrajnában, és arra figyelmeztetett, hogy a harctérre vezényelt különleges operátorok közvetlen amerikai beavatkozást jelentenének a konfliktusba.

Arra a kérdésre, hogy kommentálja a Washington Post pénteki számában megjelent jelentést, amely szerint a Pentagon újraindíthatja titkos műveleteit Ukrajnában, Anatolij Antonov nagykövet azt mondta, hogy bár az állítást hivatalos személyek nem erősítették meg, azonban az jelentős eszkalációt jelentene.

„Az egyik vezető amerikai médium oldalain megjelent viták a különleges erők esetleges Ukrajnába küldéséről nagyon figyelemre méltóak”

jelentette ki.

„Az ilyen publikációk ismét arról tanúskodnak, hogy itt, Washingtonban megszállottjai vannak egy megvalósíthatatlan álomnak, hogy stratégiai vereséget okozzanak Oroszországnak, és készek még a leírhatatlan kockázatokat is vállalni ennek érdekében”.”

Ha az amerikai vezetés úgy dönt, hogy folytatja a különleges műveleti erők tevékenységét Ukrajna területén, az a reguláris hadsereg leplezetlen részvételét jelenti a jelenlegi konfliktusban.

A Post jelentése megjegyezte, hogy katonai tisztviselők most „sürgetik a kongresszust”, hogy hagyja jóvá a szigorúan titkos programok finanszírozását, amelyeket az Oroszországgal való konfliktus közel egy évvel ezelőtti kirobbanása után szüneteltettek. Bár őszig nem várható döntés, a Pentagon állítólag reméli, hogy valamikor 2024-ben újraindíthatja a projekteket.

Egyelőre nem világos, hogy Joe Biden elnök engedélyezi-e az amerikai kommandósok bevetését, a Post szerint egy szomszédos országból irányíthatnak. A konfliktust megelőzően az amerikai különleges műveleti csapatok két „szabálytalan hadviselést helyettesítő programot” is folytattak Ukrajnában, az egyikben helyi ukrán ügynököket küldtek „titkos felderítő küldetésekre Ukrajna keleti részére”.

Antonov a továbbiakban azzal vádolta Washingtont, hogy Ukrajna „cinkosaként” viselkedik, kiemelve, hogy az USA részvétele a konfliktusban „kiszámíthatatlan következményekkel járhat” az egész világra nézve.

Ez is érdekelheti:  Újabb ukrán ellenzéki pártot tiltott be Zelenszkij katonai juntája

Washington tavaly óta több mint 30 milliárd dollár közvetlen katonai támogatást hagyott jóvá Kijev részére, nehézfegyvereket és egyéb felszerelések szállítva Ukrajnának. A Kreml többször is felszólított arra, hogy ezt állítsák le, mert, a fegyverek csak meghosszabbítják a konfliktust. Oroszország arra is felhívta a figyelmet, hogy megsemmisít minden nyugati haditechnikai eszközt, amelyet a harctérre szállítanak.

Kiemelt képen az amerikai hadsereg különleges erőinek katonája látható egy afganisztáni küldetés során, 2014. április 10. © US Army / Spc. Sara Wakai

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük