KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoltenberg: A NATO kész további katonákat küldeni Koszovóba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szervezet szükség esetén erősítést küld Koszovóba, hogy kontroll alá vonja az erőszakot az etnikailag megosztott lakosság körében az északi területeken – közölte Jens Stoltenberg csütörtökön Oslóban.

„A NATO fenntartja éberségét. Ott leszünk, hogy szavatoljuk a biztonságos és stabil körülményeket, továbbá, hogy megnyugtassuk a kedélyeket és csökkentsük a feszültséget”

– mondta Stoltenberg a NATO-országok külügyminisztereinek oslói tanácskozása alkalmával újságíróknak.

Stoltenberg a NATO-csapatok elleni erőszakot „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte, és bejelentette, hogy a szövetségesek felkészülnek arra az esetre, ha a NATO-nak további erősítésre lenne szüksége a régióban.

„Az az üzenetünk Belgrádnak és Pristinának, hogy jóhiszemű hozzáállással be kell kapcsolódniuk az EU által támogatott párbeszédbe”

– jelentette ki a NATO-főtitkár.

Koszovó északi részén a zavargások azután erősödtek fel, hogy az albán polgármesterek el akarták foglalni posztjukat a többségében szerbek lakta térségben. A szerbek bojkottálták a választásokat. A pristinai vezetést Washington és szövetségesei is bírálták.

Azt követően, hogy az összecsapásokban hétfőn több KFOR-békefenntartó (köztük magyar katonák) és 52 szerb tüntető megsérült, a NATO úgy döntött, hogy 700 egyenruhással kiegészíti az egyébként 4000 fős missziót.

Kapcsolódó:

Magyar katonák is megsérültek a koszovói zavargásban, többen súlyosan (videóval frissítve)

Ez is érdekelheti:  Menczer Tamás szerint Magyar Péter úgy hazudik, mint Gyurcsány, és azon az úton megy, mint Márki-Zay

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük