KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Nyílt levél Hodász András plébánosnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Három éve írtam Neked Hodász András, és nem hallgattál rám, most pedig, elhagyni készülsz a papi hivatást. Pont most, amikor a legnagyobbá válik a baj, amikor jó papokra és akár vértanúkra is szükség van, szükség lesz. Kinek nem mondasz igazat Hodász András? Istennek, magadnak, a rád bízott népednek vagy a Bíboros úrnak?

Vonulj el egy csendes kolostorba, kérj tanácsot olyan nagyszerű paptól, püspöktől, akit becsülsz – ha egyáltalán becsülsz még valakit ebben a világban, önmagadon kívül. Javasolnám Barsi Balázs ferences atyát…  És ne szerepelj felkérésre, pénzért vagy ki tudja milyen elgondolás alapján, mert a celebeskedéssel ártasz Hodász fiam! Ártasz és ezzel a Szentlélek ellen vétesz, amiben ebben nincs bocsánat – akár hiszed, amit Jézus tanít, akár nem hiszed. Hodász András! Mindenkinek vannak ilyen-olyan maradandó élményei, de a megbocsájtás és a megtisztulás Krisztusban, mindig új lehetőségeket ad. Nézz a lelked mélyére, és bizonyára maradt ott hit, Krisztusba vetett remény, Isten iránti elkötelezettség. És hidd el Fiam! Nem az egyház engedte el a hívő nép kezét, hanem Te, most… azzal, hogy a szétvert nyájat Te is elhagyod… Ne tedd! Vonulj el egy kolostor öreg falai közé, és keresd meg azokat, akik ott éltek, akiket onnan vittek el mert nem hagyták el a népüket, vagy akiket ott öltek meg mert nem tagadták meg az Urat… És szorítsd magadhoz a rózsafüzért, kapaszkodj meg égi Édesanyád, Mária köntösébe, és meglátod, megsimogatja a Te fejedet is, mint tette Szent Fiával a születésénél, Betlehemben… s halálában a kereszt alatt, a Golgotán… András! Ne add el a lelkedet, hiszen a legnagyobb erők állnak mögéd, ha szabad akaratodból, hittel kéred… És nem a súlyosan megtévedt teológusnőre, Perintfalvira, a politikában léket kapott Lukácsira gondolok. Nem!

Az égiekre gondolok András. Jézus Krisztusra gondolok, aki a bénát és a vakot is meggyógyította, aki kiűzte az ördögöt a megszállottból… aki érted is vállalta a szenvedést és Neked is megmutatta, hogy a halált is le tudja győzni… Mi ahhoz képest a kérés, hogy megtámadott hitedet helyreállítsa és erőt adjon a hitben Neked, felszentelt szolgájának. Ne az intézményrendszerrel foglalkozz, hanem a lelkekkel, hiszen Te mutatod be a Szent Áldozatot, nem a templomtatarozók, a restaurátorok…! Te a domboldalon is pap (mindörökké!)… és a híveid, az egyház maga!

Az alábbi, két évvel ezelőtt Neked írott levelemet pedig, a fentiekkel együtt gondold át, kérlek… Én nem tudok érted többet tenni, mint ezt a levelet megírtam Hozzád és imádkozom érted.

András! Isten áldjon!

 – Nemzeti Napló – 2023. 02. 15.  – Stoffán György ny. főszerk. 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: