A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Megoldatlan magyar ügyek – Kérdések, a római püspök budapesti látogatása elé

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nehéz szívvel ugyan, de feltennék néhány, immár harminc egynehány éve megválaszolatlan kérdést – ismét:

  • 1./ Mikor lesz végre magyar püspöke a felvidéki magyar katolikusoknak?
  • 2./ Mikor lesz alapvető magyar katolikus jog az, hogy a csángók lakhelyükön, falujukban is hallgathassanak magyar misét, gyónhassanak magyarul, s ne kelljen havonta egyszer ezekért a kincsekért Bákóba utazniuk?
  • 3./ Miért nem akarja látni a Szentszék, hogy a Felvidéken (egyelőre még Szlovákia) immár komoly támadások érik a magyar katolikus híveket a tót katolikus egyház részéről? Ilyen a napokban történt érsekújvári eset, miszerint a tót ferences gvárdián eltiltotta a magyarországi ferences Cirill atyát, aki húsz éve minden vasárnap Szentendréről utazott Érsekújvárba misézni, ettől a nemes szolgálattól.
  • 4./ Mikor avatja boldoggá a Szentszék a magyar vértanúkat és fehér vértanúkat? Mi vagy ki tartja vissza az oltárra emeléstől P. Csiszér Elektől Mindszenty Józsefen és P. Dr. Boros Fortunáton át, Márton Áronig a magyarság 20. századi példaképeit?
E kérdések megléte, sok évtizedes megválaszolatlansága és megoldatlansága okán, nem tudok önfeledten, alázatos várakozással örvendezni Begoglio látogatásának! …

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: