KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Lebontották a munkácsi Turult…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem meglepő az ukránok újabb aljaskodása a kárpátaljai magyarokkal és a magyar nemzettel szemben. Igaz, a magyarság jobban járt, mint az Ukrajnában élő oroszok, hiszen őket nyolc éven át minden következmény nélkül irtotta a ma is regnáló ukrán vezetés. Majd jött a nyelvtörvény, amely a nemzetiségeknek megtiltotta saját anyanyelvük használatát még az utcán és a boltokban is… Nehéz tehát szeretni egy olyan népséget, amely hallgatólagosan is egyetért a náci vezetéssel, sőt, e gyilkos barbarizmus aktív résztvevője is. (Igaz, van, akit a Böszörményi úti Turul is ingerel, de az is ellenség. Csak Magyarországon lakik.) 

Nem tudom különválasztani a jó ukránt a rossz ukrántól, nem értek egyet azoknak a segítésével és befogadásával, akiknek a hazája háborúban áll, de ők ahelyett, hogy megvédenék a szülőföldjüket, hanyatt homlok menekülnek, s milliós autókkal parkolnak az őket befogadó országban… a legjobb szállodák előtt. Nem tudom szeretni és nem tudok toleráns lenni azokkal, akik nemzetem egy részét rabszolgaként, másodrendűként kezelik, mert kaptak egy kis területet Magyarországból, és mint a rabló a kirabolttal, úgy bánnak a szülőföldjükön élőkkel. És miért kéne nekem egyetértenem a világkormány liberális és magyarellenes kiszolgálóival, amikor az ellenség támogatását követelik. Volt már magyar párt a nácik szövetségese, de az sem hozott semmi jót szegény hazánknak és népünknek. Ma ismét ott állunk, ahol 1940-ben álltunk. Nácik szövetségesei vagyunk, akiktől csak hatalmas pofonokat kapunk, és kötelezően hajtogatjuk az általuk követelt mondatokat. Csupán annyi változott, hogy a régi háborús „szövetségesek” lettek Hitler legjobb tanítványai, szellemiségüket egy kis sztálinizmussal megfűszerezve. Az egykori sztálinista hatalom pedig ma, saját népét és a kereszténységet védő „agresszorrá” nemesedett. Aki pedig ma agresszorozik, az nem tudja, mit beszél, vagy nem elég hazafi ahhoz, hogy átérezze, a népét ért tragédiákat. Az agresszor, igazságtalanul viselkedik agresszíven, mások kárára és a saját hasznára vagy csupán szórakozásból. Putyin a népe védelmére kelt, amikor különleges hadműveletet indított a náci Ukrajna ellen, és visszacsatolta azokat a területeket, amelyeket a Szovjetunió ukrán vezetői adományoztak a máig határ nélküli amerikai gyarmatnak.

Ez is érdekelheti:  Elbukott a polgármesterek leváltásáról szóló észak-koszovói népszavazás

A Szovjetunió megszűnésével a Kárpátaljának vissza kellett volna kerülnie Magyarországhoz, de ehelyett, az akkori magyar vezetés lemondott erről és hazaáruló őrjöngésében még alapszerződéssel is megerősítette a Kárpátaljáról való lemondását. Igaz a nép nevében ezt nem tehette, de a sosemvolt demokráciára hivatkozva úgy tűnhetett, hogy ez is népakarat. (Ezért gyűlölöm magát a demokrácia szót is!)

Nos, az elmúlt harminc év politikai viharai után ma ott tartunk, hogy hivatalosan és valószínűleg kötelezően azonosulunk Ukrajnával, elítéljük a népét védő agresszort. Nem ismerjük el a visszaszerzett területek jogos orosz fennhatóságát, befogadjuk az ukrán hazaárulókat (és itt nem a karonülő gyermekkel menekülő édesanyára, hanem milliárdos maffiózókra gondolok). Emellett tűrjük az EU liberális, gyilkos-párti ócska bűnözőinek köpködéseit, és nem tiltakozunk hivatalosan a magyarságot megalázó intézkedések, és a turul lebontása ellen. Két lovat próbálunk megülni egy fenékkel. (kiemelés – szerk.)

Megértem, hogy a kárpátaljai magyarság védelmében és az uniós pénzekért való küzdelemben nehéz az orbáni őszinteség, de elvárható a lemondás, ha olyat kell mondani egy államfőnek, amivel nem ért egyet, és főleg azzal, amit mondania kötelező, nem szolgálja a magyar nemzetet.

Most, amikor a Turult lebontotta az ukrán közigazgatás, igazán eljött az ideje annak, hogy mint a Miniszterelnök folyamatosan, úgy a többi közjogi méltóság és a parlamenti többség is a sarkára álljon. Végre színt kellene vallani, mert a ködösítéssel sem vagyunk jobb helyzetben sem az uniós megítélést illetően, sem pedig az USA nézőpontja szerint. És, szankcionálni kellene ezt az aljas ukrán magatartást. (kiemelés – szerk.)

Nagyon sietős volt – a munkácsi vár, Turul nélkül

Háború van, és a Turul lebontása, valamint a vereckei emlékmű ukrán felségjellel való elcsúfítása is arra enged következtetni, hogy minden támogatásunk ellenére a hoholok gyűlölete nem csitul.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: A Google cenzúrája

Persze van valami jó is ebben a Turul-ügyben. Végre ismét középpontba került a kárpátaljai és a többi, idegen fennhatóságok alatt sínylődő magyarság helyzete és sorsa. Ha efféle atrocitások nincsenek, hajlamosak vagyunk megfeledkezni nemzetünkről és a Kárpát-hazáról. Ma újra beszélünk Trianonról, Párizsról, a megszállt területekről és nemzetünk egységéről. És ez jó. Akár meg is köszönhetnénk… Ami pedig biztatónak értékelhető, hogy amikor ilyen aljasságokra vetemedik egy elnyomó főhatalom, akkor annak a főhatalomnak hamarosan vége lesz. Bizakodjunk hát, hogy hamarosan visszarepül a Turul a helyére, a Kárpátaljával egyetemben…

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Újabb támadás a magyar kisebbség ellen: Az ukránok lebontják a magyar Turul-emlékművet a munkácsi várban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük