KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sokan Magyarországra érve öltik magukra a szegény sorsú menekültek álruháját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Menetrend szerint közlekedő buszokkal szállítják a magyar határra a szerb hatóságok a menekülteket. A magyarkanizsai ideiglenes befogadóállomáson wifit építettek ki, hogy a bevándorlók minél könnyebben felvehessék a kapcsolatot a már Nyugat-Európában tartózkodó ismerőseikkel, rokonaikkal. A vajdasági kisváros egyik önkormányzati képviselője arról beszélt a Hír TV Látótér című műsorában, hogy a migránsok egy részének nincsenek anyagi gondjai.

Ideiglenes befogadóállomás áll Magyarkanizsa mellett, a határ szerb oldalán. A tábor lakói döntően a Közel-Keletről, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból indultak útnak. Magyarországon vagy Nyugat-Európában tartózkodó rokonaikat hívják telefonon, hogy merre menjenek tovább.

Az egyik fiatalember Irakot hagyta maga mögött, de nem a polgárháború vagy a muszlim terroristák miatt. Egyszerű gazdasági bevándorló, aki jobb életet remél Nyugat-Európában.

– MŰKÖDIK AZ INFORMÁCIÓÁRAMLÁS, ÉN ELMONDOM NEKED, TE ELMONDOD A BARÁTODNAK, HOGY MERRE KELL MENNI.
– A TE BARÁTOD NÉMETORSZÁGBÓL VAGY BELGIUMBÓL ÜZENT?
– AZ ELŐTTÜNK JÁRÓK ELMONDJÁK, HOGY HOGYAN JUTOTTAK EL ODA, INNEN TUDJUK MI IS, AKIK ITT VAGYUNK, HOGY MERRE KELL MENNI

– nyilatkozta a Látótérnek a Muhrad nevű iraki bevándorló.

A táborban a Vöröskereszt vizet és konzervet oszt a rászorulóknak. De a jól öltözött fiataloknak nem kellett az ingyenkoszt. Inkább kimentek hamburgerért.

A szerb hatóságok buszokkal hordják a migránsokat a magyar határra, a fővárosból, Belgrádból óránként érkeznek bevándorlókkal tömött járatok Magyarkanizsára. Többségük nem úgy néz ki, és nem is úgy viselkedik, mint a nincstelen menekültek – mondja az egyik önkormányzati képviselő. „Valaki csak küldi őket, mert ezeknek az embereknek, akik leszállnak itt a buszról, az az első, hogy keresik a bankot, keresik a postát, felveszik a pénzüket, telefonálnak stb., stb.” – jelentette ki Bimbó Mihály, a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnökhelyettese.

A magyarkanizsai táborból többen gyalog vágnak neki a zöldhatárnak. Kalauzt, magyarán embercsempészt bármelyik határmenti faluban találnak.

– A BEVÁNDOROLTAKAT A HATÁRON VEZETIK ÁLTAL…
– IGEN?
–TÁN ÁBRÁNDŐRÖK VAGYTOK…?
– ÁBRÁNDŐR?
– HÁT, MÁR AZ ÖSSZES RENDŐR TUDJA, HOGY KI MIT CSINÁL, MÉG AZOK IS SEGÍTENEK NEKIK.
– SOKAN ÉLNEK EBBŐL ITT?
– HÁT, NEM MONDOK SOKAT TIZENEGYNEHÁNY EMBER. DE AKI ABBÓL ÉL, AZ JÓL ÉL. VAN, AKI MÁR ABBÓL VETT HÁZAT IS. KETTŐT

– mondta egy helybéli.

Szeged alatt, a Tisza árterében pedig áll a szemét és eldobált márkás ruhák. Egyes bevándorlók Magyarországra érve a szegény sorsú menekült álruháját öltik magukra. A szegedi piacon kollégánk azt is megtudta, hogy mi lesz a hátrahagyott ruhák sorsa:

– SZOKTÁK A CIGÁNYOK ÖSSZESZEDNI…
– ÉS ELVISZIK?
– KIHOZZÁK A KUKASORRA, AZT ÁRULJÁK.
– KOMOLYAN?
– HÁT, MIT VÁRSZ TŐLÜK.
– ÉS ELADJÁK AZT A RUHÁT, AMIT OTT ÖSSZESZEDTEK?
– HÁT, LEHET, HOGY KIMOSSÁK, AZT ÚGY ADJÁK EL.

Szeged és Ásotthalom között a rendőrök a Hír TV kamerájának jelenlétében fogtak el embercsempészeket. Az egyenruhások az egyik gyanúsítottat úgy fektették a motorháztetőre, ahogy az amerikai akciófilmekben szokás.

Ez is érdekelheti:  Fehér Ház: Az USA nem fog harcolni Ukrajnáért

http://mindenegybenblog.net/

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük