KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Salvini: Franciaország nem leckéztethet senkit!

Tovább fokozódik a helyzet az olaszok és a franciák között. A közelmúltban az olasz miniszterelnök-helyettes már lemondta a május 4-re tervezett párizsi látogatását.

Elfogadhatatlannak és sértő hangneműnek nevezte a közösségi médiában Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes Stéphane Séjourné francia politikus kijelentéseit, aki igazságtalannak, embertelennek és hatástalannak nevezte Róma migrációs politikáját.

Matteo Salvini kijelentette:

Franciaország nem leckéztethet senkit. Mutassanak tiszteletet az olasz kormány iránt”.      

A francia politikus szerint a Giorgia Meloni vezette római kormány „az illegális bevándorlással kapcsolatban igazságtalan, embertelen és hatástalan, demagógiára épített politikát folytat. Nyilvánosságra kell hoznunk a hozzá nem értésüket és tehetetlenségüket”.    

A Reneszánsz francia párt vezetője az Olaszország és Franciaország közötti határszakaszra utalt, ahol az utóbbi évekhez hasonlóan ismét feltorlódtak az illegális migránsok, akik arra várnak, hogy átléphessenek francia földre.

Korábban a másik olasz miniszterelnök-helyettes, Antonio Tajani külügyminiszter nevezte elfogadhatatlan sértésnek Gérald Darmanin francia belügyminiszter kijelentéseit azzal kapcsolatban, hogy Róma képtelen kezelni a migrációt.

Tajani lemondta a május 4-re tervezett párizsi látogatását.

A tavaly októberben megalakult Meloni-kormány és Párizs között az első feszültség 2022 novemberében robbant ki, amikor a francia kormány több tagja embertelennek nevezte a Meloni-kormány migrációs politikáját, miután a francia SOS Mediterranee NGO hajója, az Ocean Viking 234 emberrel a fedélzetén nem kapott kikötési engedélyt, és végül Toulon kikötőjéig kellett hajóznia.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük