KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Salvini: Franciaország nem leckéztethet senkit!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tovább fokozódik a helyzet az olaszok és a franciák között. A közelmúltban az olasz miniszterelnök-helyettes már lemondta a május 4-re tervezett párizsi látogatását.

Elfogadhatatlannak és sértő hangneműnek nevezte a közösségi médiában Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes Stéphane Séjourné francia politikus kijelentéseit, aki igazságtalannak, embertelennek és hatástalannak nevezte Róma migrációs politikáját.

Matteo Salvini kijelentette:

Franciaország nem leckéztethet senkit. Mutassanak tiszteletet az olasz kormány iránt”.      

A francia politikus szerint a Giorgia Meloni vezette római kormány „az illegális bevándorlással kapcsolatban igazságtalan, embertelen és hatástalan, demagógiára épített politikát folytat. Nyilvánosságra kell hoznunk a hozzá nem értésüket és tehetetlenségüket”.    

A Reneszánsz francia párt vezetője az Olaszország és Franciaország közötti határszakaszra utalt, ahol az utóbbi évekhez hasonlóan ismét feltorlódtak az illegális migránsok, akik arra várnak, hogy átléphessenek francia földre.

Korábban a másik olasz miniszterelnök-helyettes, Antonio Tajani külügyminiszter nevezte elfogadhatatlan sértésnek Gérald Darmanin francia belügyminiszter kijelentéseit azzal kapcsolatban, hogy Róma képtelen kezelni a migrációt.

Tajani lemondta a május 4-re tervezett párizsi látogatását.

A tavaly októberben megalakult Meloni-kormány és Párizs között az első feszültség 2022 novemberében robbant ki, amikor a francia kormány több tagja embertelennek nevezte a Meloni-kormány migrációs politikáját, miután a francia SOS Mediterranee NGO hajója, az Ocean Viking 234 emberrel a fedélzetén nem kapott kikötési engedélyt, és végül Toulon kikötőjéig kellett hajóznia.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: