KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Russia Today: Magyarország az Egyesült Államokat okolja az európai hanyatlásért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok a kontinens rovására érvényesítette érdekeit – jelentette ki Orbán Viktor – adja hírül az Európai Unióban elérhetetlenné tett Russia Today orosz kormányzati médium. Az RT honlapja a Magyar Nemzet cikkét szemlézte, melyet „Magyarország az Egyesült Államokat okolja az európai hanyatlásért” címmel publikáltak.


Mint írták:

Orbán Viktor szerdán a Fidesz-KDNP kormánykoalíció tagjaival tartott zárt ülésen tette ezeket a megjegyzéseket. Az ülésen állítólag megnevezte a szövetség fő ellenfeleit, akik között „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok vannak, amelyek a Biden-adminisztrációból, háborúpárti brüsszeli bürokratákból és háborúpárti politikusokból állnak”.

A jelentés szerint Orbán azt állította, hogy

„Európa az elmúlt évben meggyengült, mert a Biden-kormányzat Brüsszelben korlátlanul érvényesíti érdekeit az európai érdekek rovására”.

A magyar miniszterelnök állítólag hozzátette, hogy az ukrajnai konfliktusra adott válaszlépések és „a szankciók cunamija” megviselte Európa gazdaságát, miközben az USA, amely elég olcsó energiával rendelkezik, távol tartotta magát ezektől a kihívásoktól

– írja a portál, majd így folytatja:

Orbán Viktor azt mondta, hogy Európa egy év alatt elvesztette függetlenségét, gazdasági és katonai erejét, és ragaszkodott ahhoz, hogy Magyarországnak meg kell védenie saját érdekeit, hogy átvészelje a vihart – idézi a Magyar Nemzetet a Russia Today.

Ennek érdekében Budapestnek „meg kell védenie a békepárti álláspontot a Biden-kormányzattal és Brüsszellel szemben”, meg kell védenie a magyar gazdaságot az inflációtól, és meg kell erősítenie a hadseregét – emeli ki a lap.

A továbbiakban a Russia Today újságírója így fogalmaz:

A miniszterelnök állítólag azt is kijelentette, hogy Budapest senkit sem támogat az ukrajnai konfliktusban, mert „ebben a háborúban nem lehet győztes”. Moszkva nem győzhet, mert a Nyugat segítséget nyújt Kijevnek, Oroszország pedig atomhatalom, és „egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani” – emelte ki az RT.

A Russia Today fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy Magyarország számos alkalommal sürgette Oroszországot és Ukrajnát, hogy haladéktalanul állapodjanak meg a tűzszünetben, miközben többször kifejezte ellenérzését a Nyugat által Moszkvával szemben bevezetett szankciókkal kapcsolatban. Vasárnap Orbán azt állította, hogy a korlátozások nem az ellenségeskedés lezárását hozták, hanem inkább Európa gazdaságát károsították.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök a 2022. december 21-én, Budapesten tartott éves sajtótájékoztatóra érkezik. © KISBENEDEK Attila / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: