KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Russia Today: Hatezer fő körül lehet az ukrán haderő létszáma Artyomovszkban (Bahmut)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Artyomovsk város határain belüli az APU teljes létszáma, figyelembe véve a külföldi zsoldosokat, az Ukrán Nemzeti Gárda egységeit, valamint a területvédelmi és katonai egységeket, valamivel több mint hatezer fő lehet – számol be a Russia Today.

Az AFU csapatainak teljes létszáma Artyomovszk városrészeken belül, beleértve a külföldi zsoldosokat, az Ukrán Nemzeti Gárda egységeit, a védelmi minisztériumot és a katonai egységeket, valamivel több mint 6000 főt tehet ki.

Az RT szerint Artyomovszkban a vasúttól nyugatra fekvő városrészeken belül az AFU 93. gépesített és 77. légi mozgó dandárjának négy-hét zászlóalja tartózkodhat.

Ezeknek az egységeknek a létszáma zászlóaljanként körülbelül 250-300 fő, ami az AFU harci veszteségeinek, a gyógyszer- és lőszerhiánynak köszönhető.

Ezenkívül a 125. Területvédelmi Dandár három-öt zászlóalja és a 241. Területvédelmi Dandár négy-öt zászlóalja a vasúttól nyugatra található.

Ugyanakkor a megmaradt, mintegy 30 000 fős ukrán erők vagy szétszóródtak a legközelebbi külvárosokban (Hromov, Krasznoje, Sztupocski, Bogdanovka és Minkovka), vagy kivonultak Artyomovszkból, hogy a közeli Chasov Jarban feltöltsék és felfegyverezzék őket. A súlyos veszteségek és a felszerelés hiánya miatt pedig nem tudnak ellentámadásba kezdeni.

Jelenleg az AFU veszteségei mind Artyomovszk belterületén, mind a külvárosokban a havonta 9000-11000 ember – írja a Russia Today.

Amint az utánpótlás teljesen leáll, az AFU választás elé kerül: a lőszerek fogytáig harcolnak, vagy a megmaradt eszközökkel megpróbálják a kitörést.

Korábban Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója azt mondta, hogy korai lenne még a Donyecki Népköztársaság Artemivszk (Bakhmut) városának teljes bekerítéséről beszélni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Bahmut / Fotó: AP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: