KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Reuters: A hollandiai Hága városa szankciómentességet kér az EU-tól – orosz gázt akarnak vásárolni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A holland Hága városa bejelentette, hogy ideiglenes mentességet fog kérni az EU-tól az Oroszország-ellenes szankciók alól. A Nemzetközi Büntetőbíróság székhelyeként ismert város a hírek szerint továbbra is szeretne földgázt vásárolni a Gazpromtól orosz, mivel nem találnak alternatív beszállítót.

A Reuters hírügynökség szerint a hágai városi tanács csütörtökön ismertette ezen terveit, rámutatva, hogy az önkormányzat júniusban és júliusban EU-szintű pályázatot hirdetett, de nem találtak alternatívát az orosz gáz kiváltására.

Az Ukrajna elleni orosz katonai offenzívára válaszul bevezetett uniós szankciók azt jelentik, hogy a blokk minden kormányának és állami szervének október 10-ig fel kell mondania az orosz cégekkel kötött szerződéseiket.

A hágai hatóságok abban bíznak, hogy mégiscsak  legkésőbb az októberi határidő előtt sikerül szerződést kötni egy alternatív beszállítóval – áll abban a levélben, melyet a Reuters idézett és amelyet Saskia Bruines alpolgármester küldött a városi tanácsnak.

Az ellátás biztonságának garantálása és a tárgyalások megkönnyítése érdekében 2023. január 1-ig mentességet kérünk, hogy az eddigi megállapodásaink érvényben maradjanak.

– írja a tisztviselő.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: discoverbeyond.com

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Meghalt Noam Chomsky

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük