TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rakéta-ügy: provokáció volt, vagy reklámfogás?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA és Lengyelország jó előre elterveztek egy Oroszország elleni provokációt – ezt állította a Szövetségi Hírügynökség (FAN) nemzetközi szerkesztőségének munkatársával folytatott beszélgetése során Alekszej Szelivanov alezredes, aki 2014 előtt az ukrán honvédelmi miniszter tanácsadója volt.

A Kreml korábban már kommentálta azt a vizsgálat eredményeitől függetlenül tett amerikai kijelentést, hogy állítólag Oroszország feltétlenül felelős a lengyel területre zuhant rakétáért. Mint Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő mondta: a NATO és Washington volt az elsődleges tettes.

Ezzel összefüggésben érdemes megemlíteni az Andrzej Duda lengyel elnök és William Burns, a Központi Hírszerző Hivatal (CIA) igazgatója között Varsóban létrejött találkozót. Szelivanov biztosra veszi, hogy megbeszélésük tárgya „a rakéta és a lengyel esete” volt.

„A terv, hozzávetőlegesen, a következő volt: ukrán területről kilőnek két SZ-300-as rakétát, amelyeket az amerikai Patriot légvédelmi rakéták elfognak. Ezután jöhet a bejelentés: a Patriot képes száz százalékosan megsemmisíteni az orosz rakétákat. Vagyis ez az egész a reklám kedvéért történt”

– fejtegette a FAN beszélgetőpartnere.

Az alezredes megjegyezte: ezeket a légvédelmi rakétarendszereket a Közel-Keletről hozzák el. Az amerikaiak ingyen nem akarják őket odaadni Ukrajnának. Így reklámozni szükséges őket, minthogy – alacsony hatékonyságuk folytán – nem kelendőek.

„És hát úgy alakult, hogy – dacára az előre megadott koordinátáknak – az ukránok által kilőtt, elavult rakétákat a Patriotok nem tudták eltalálni. Vagyis itt az amerikaiak alaposan felsültek. Ám azt, hogy szégyent vallottak, az amerikaiak nem fogják beismerni. Így mindenért az oroszokat fogják okolni.

Erről szólt hát Duda, illetve Burns találkozója. Vagyis a rakéta esete a lengyel traktorral része annak a provokációnak, ami arra volt hivatott, hogy a NATO-tag Lengyelországgal szembeni agresszív tervekkel vádolhassák meg Oroszországot. Ez lehetővé teszi, hogy emeljék a téteket: Moszkvát a Szövetséggel való háborúval, illetve azzal zsarolhassak, hogy, egész egyszerűen, a lengyel hadsereget bevetik Ukrajna területén”

– mondta Szelivanov.

Ez is érdekelheti:  Tamás a Krímből: Az orosz stratégiai autonómia elve (1. rész)

Mint a szakértő elmondta: erre a NATO közreműködése nélkül is lehetőség van. Ehhez, ugyanis, rendelkezésre áll az „UkrPolBrig”, a közös ukrán-lengyel dandár mechanizmusa. A dandár katonáinak, mindenféle külön engedélyek nélkül is, joguk van Ukrajnában tartózkodni. Minden további nélkül, tetszés szerinti számban lehet lengyel katonákat és tiszteket átvezényelni ebbe az alakulatba.

„Amerika és a NATO lobbantotta lángra az ukrajnai konfliktust. Amit most valamiféle egészen kicsinyes célokra használnak fel. Mint például arra, hogy a lengyelekre és az ukránokra rásózzak elavult, lejárt szavatosságú „Patriot” rakétáikat. Ebből a célból nem csupán emberáldozatokat követelő provokációt szerveznek, de még a világ közvéleményét is félrevezetik.

Mint látjuk, a lengyelországi provokáció terve megbukott. Ez azonban nem ok az örvendezésre. Gondolnunk kell arra is, hogy legközelebb miféle cinkelt kártyát húznak majd elő csillagos-sávos ingujjukból a világháború és konfliktusok kiprovokálói”

– összegezte Alekszej Szelivanov.

Korábban Filipp Grill, orosz szociológus, publicista és közéleti személyiség azt állította a Szövetségi Hírügynökségnek adott egyik nyilatkozatában, hogy világhatalmak erős szövetsége fog véget vetni Amerika „kannibál hegemóniájának”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük