KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin részleges mozgósítást jelentett be Oroszországban (frissített)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást jelentett be Oroszországban – írja a TASS. A megfelelő rendeletet már aláírták, a mozgósítási tevékenység szeptember 21-én kezdődik.

Csak a tartalékos állampolgárokat, és mindenekelőtt a fegyveres erők soraiban szolgálókat, bizonyos katonai szakterületekkel és megfelelő tapasztalattal rendelkező állampolgárokat érinti – jegyezte meg elnök

Elmondása szerint a katonai szolgálatra behívottak a katonai alakulatokhoz való beküldés előtt a különleges hadművelet tapasztalatainak megfelelően további katonai kiképzésen vesznek részt.

A különleges műveletben részt vevő mozgósított személyek fizetést és a szerződés alapján szolgálatot teljesítő katonai állomány státuszát kapják.

A kormányt és a védelmi minisztériumot utasították, hogy a lehető leghamarabb határozzák meg a donbászi önkéntesek és fegyveresek jogállását, így annak meg kell felelnie a rendes orosz katonák státuszának, beleértve az orvosi ellátást és a szociális garanciákat. Különös figyelmet kell fordítani a felszerelésükre.

Putyin kijelentette:

a Nyugat átlépte a határt, felelőtlen politikusok arról beszélnek, hogy támadó fegyvereket szállítanak Ukrajnának, a felszereléseket Oroszország megtámadására használják fel.

Szeptember 20-án az Állami Duma jóváhagyta a „mozgósítás”, a „hadiállapot”, a „háborús idő” és a „fegyveres konfliktus” fogalmát. A dokumentum szövege szerint a kódex számos pontja is módosul: például a „fegyveres konfliktus vagy ellenségeskedés körülményei között” szavak helyébe a „mozgósítás vagy hadiállapot idején, háborús, ill. fegyveres konfliktus vagy ellenségeskedés körülményei között”kerültek

Viktor Sobolev altábornagy, az Állami Duma Védelmi Bizottságának tagja elmondta, hogy a „mozgósítás”, a „hadiállapot” és a „háborús idő” fogalmak Állami Duma általi bevezetése a katonai állomány és a sorkatonák felelősségének megerősítését célozza.

Putyin teljes beszéde (magyar feliratra is beállítható)

Frissítés:

Az Orosz Hírek röviden összefoglalta Putyin beszédét:

Mától részleges mozgósítást hirdetnek Oroszországban.

▪️Kizárólag azokat a polgárokat hívják be katonai szolgálatra, akik tartalékosok, és mindenekelőtt azokat, akik már szolgáltak a fegyveres erőknél, rendelkeznek bizonyos katonai szakmákkal és megfelelő tapasztalattal.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter "svájci" magyarja korábban szégyennek nevezte Magyarországot

▪️A védelmi vállalkozások anyagi, forrásbeli és pénzügyi támogatásának minden kérdését a kormánynak haladéktalanul meg kell oldania.

▪️ Oroszországot felkérték, hogy támogassa a népszavazásokat. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a népszavazásokat biztonságosan tartsák meg.

▪️Az elnyomás rendszere Ukrajnában a legkeményebb módon erősödött meg. A megfélemlítés, a terror és az erőszak politikája egyre szörnyűbb és barbárabb formákat ölt.

▪️ A Nyugat célja, hogy meggyengítse, megosztja és elpusztítsa hazánkat.

▪️Ha a területi integritását fenyegetik, Oroszország minden rendelkezésre álló eszközt bevet, ez nem blöff

▪️A Nyugat célja Oroszország megosztása és elpusztítása. Ezeket a terveket már régóta szövögetik, bár országunkat sok szétszakadt és ellenséges régióra akarják szétválasztani. Ukrajna pedig egy oroszellenes bástyává vált.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük