KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Oroszország egyelőre nem tervezi Harkov elfoglalását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg most nem tervezi Harkov elfoglalását – jelentette ki Vlagyimir Putyin kínai látogatását követő sajtótájékoztatóján.

„Ami Harkivot illeti, a mai napon nincsenek ilyen tervek”

– mondta az elnök.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a csapatok haladnak előre, minden szigorúan a terveknek megfelelően alakul. A Harkiv irányában történtekért az AFU-t tette felelőssé – Oroszország a belgorodi lakónegyedek lövöldözése miatt kénytelen egészségügyi biztonsági övezetet létrehozni.

„Közvetlenül a városközpontot, a lakónegyedeket lövik. Már pedig világosan közöltem, amennyiben ez így folytatódik, kénytelenek leszünk biztonsági övezetet – egészségügyi övezetet – kiépíteni” – jelentette ki Putyin.

Az orosz hadsereg intenzíven nyomul előre a harkivi régióban. Május 12-én az orosz védelmi minisztérium Boriszovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pylnaja és Sztrelechja települések felszabadításáról számolt be. Hétfőn vált ismertté, hogy a hadsereg ellenőrzése alá vonta Gaticscsét, Krasznojét, Morokhovecet és Olejnyikovót.

Kedden Vitalij Gancsev, a harkovi területi közigazgatás vezetője közölte, hogy az orosz fegyveres erők már Volcsanszk nyugati és északi részét ellenőrzik. Az AFU vezérkara a maga részéről elismerte, hogy az ukrán egységek kénytelenek voltak „kedvezőbb pozíciókba” vonulni a térségben, azaz visszavonulni.

Szerdán már arról számoltak be, hogy ellenőrzésük alá vonták Glubokoje és Lukjancsi településeket, másnap pedig Lipcse településért indítottak harcokat a katonák. Gancsev szerint a régió északi részén több mint 200 négyzetkilométert szabadítottak fel, az AFU soraiban pánik van, mert az orosz hadsereg egyre gyorsabban nyomul előre mélyen az ukrán védelmi területre.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin / RIA Novosztyi

Ez is érdekelheti:  Őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük