VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin nyílt lapjai

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

News

Putyin készen áll arra, hogy bemutassa Trump és Lavrov megbeszélésén készült feljegyzéseket, annak bizonyítására, hogy semmilyen titok nem szivárgott ki

Az EREDETI cikk itt olvasható VIDEÓ-val

Published: 17 May 2017 | 11:28 GMT

REUTERS

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin „politikai szkrizoféniának” minősítette azokat az legfrissebb jelentéseket, amelyek szerint az USA vezetője, Donald Trump állítólag biztonsági titkokat fedett fel az orosz külügyminiszternek, Szergej Lavrovnak

„Ha az USA kormánya úgy ítéli meg, hogy nincs akadálya, mi készen állunk arra, hogy bemutassuk a szenátusnak és a kongresszusnak Lavrov és Trump megbeszélésének átiratát,” mondta szerdán Putyin az olasz miniszterelnökkel való találkozását követő sajtótájékoztatón.

Ez azt követően merült fel, hogy a Washington Post azt állította, Trump “rendkívül titkos információkat fedett fel az orosz külügyminiszternek, Szergej Lavrovnak és a nagykövetnek amikor találkoztak a Fehér Házban” május 10-én.

A Kreml tanácsadója, Yury Ushakov azzal a pontosítással egészítette ki Putyin nyilatkozatát, hogy a Trump-Lavrov találkozón nem készült hangfelvétel, és csak egy írásos változat érhető el.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova szarkasztikus választ adott arra a követelésre, hogy tegyék közzé a Facebook-on: “Hapsikám, amerikai újságokat olvastál megint? Ne olvasd őket. Sokféle módon felhasználhatod ezeket, csak olvasni nem szabad őket – mostanság ez nemcsak, hogy ártalmas, de veszélyes is.”

Reading US papers is dangerous’: Moscow ridicules report that Trump shared

„Amit USA-ban látunk, az előrehaladott politikai szkizofrénia,” mondta Putyin.

„Nem tudok más magyarázatot adni arra, hogy a hivatalban lévő amerikai elnököt azzal vádolják, hogy bizonyos titkokat adott át Lavrovnak.”

Azok, akik „oroszellenes szlogenekkel destabilizálják az Egyesült Államok belpolitikai helyzetét, vagy nem értik, hogy hülyét csinálnak magukból, és egyszerűen csak ostobák, vagy mindennel tisztában vannak, és veszélyes és korrupt emberek,” jelentette ki Putyin.

„Különben is ez Amerika belügye, és nem akarjuk és nem tervezzük, hogy belekeveredjünk,” mondta az orosz elnök.

Putyin a Trump-Lavrov üggyel kapcsolatos nyilatkozatát követően azonnal kijelentette, hogy megosztott néhány titkot az olasz miniszterelnökkel.

„Mivel az, amit miniszterelnök úrral közöltem titkos jellegű, nem beszélhetek róla,” mondta mosolyogva Putyin.

Úgy tűnik, hogy miközben folyik a vita a médiában az állítólagos államtitkok kiszivárogtatásról, ez nem ártott meg Washington tengerentúli szövetségi kapcsolatainak.

Theresa May, az Egyesült királyság miniszterelnöke ígéretet tett, hogy továbbra is megosztja a hírszerzési adatokat az Egyesült Államokkal.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: RT hírek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: