KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dobrev terelése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lázár Gyurcsány feleségének: Nem kellett volna ellopni a pénzt

Lázár János kancelláriaminisztert vádolja Dobrev Klára azért, mert Magyarországnak 18 milliárdot vissza kell fizetnie az EU-nak amiatt, hogy a Gyurcsány Ferenc felesége által is vezetett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szabálytalanul költötte el az uniós pénzeket nyilvántartó EMIR-rendszer fejlesztésére kapott támogatást. Lázár válaszolt: a pénzt nem kellett volna ellopni.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egykori elnökhelyettese, Dobrev Klára szerint a magyar kormány képes lenne megvédeni az EMIR-rendszer fejlesztése körüli szerződéseket.

– Lázár János szándékosan feláldoz 18 milliárdot az adófizetők pénzéből – közölte a volt miniszterelnök felesége, akinek elnökhelyettesi megbízatása és közvetlen irányítása alatt az NFÜ zárt pályázaton választotta ki az uniós pénzeket nyilvántartó EMIR-rendszer fejlesztésére a Welt 2000 Kft.-t. Az uniós jelentésről szóló beszámolók szerint azonban ezen túl is több szerződést kifogásolt az unió az EMIR-projektben, többek között azt, hogy a rendszer továbbfejlesztésének zálogául szolgáló úgynevezett forráskódot is átadták a megbízott cégnek, vagyis a piaci vállalkozást „bebetonozták” a rendszerbe.

– A forráskód valójában közjegyzői letétben van, és annak változását a Kürt Zrt. rendszeresen ellenőrzi. Ha a fejlesztés elmaradna a minőségbiztosítási rendszer által megkívánt szinttől, akkor a forráskód a szerződés szerint visszaszállna az államra – állította kérdésünkre válaszolva Dobrev Klára.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az ügy miatt már büntetőfeljelentést is tett a miniszter, aki a Kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva közölte:

– A pénzt nem kellett volna ellopni. Nem kellett volna kifizetni, és nem kellett volna valakinek zsebre tenni. Az uniónak az EMIR-rendszerrel kapcsolatos álláspontja egyértelmű: a szerződéseknél szabály- és törvényszegés történt, ezért valakinek vállalnia kell a felelősséget – szögezte le Lázár János.

Budai Gyula fideszes képviselő korábban arról beszélt: Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának tisztáznia kell felelősségét az ügyben. Úgy tűnik azonban, hogy erre nem hajlandóak.

Forrás: Lokál.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 thoughts on “Dobrev terelése

  1. Klári !! Valószinű hogy hazudtok mert mai napon az átv adásába MOLNÁR ZSOLT elvtárs azt pedzette hogy miért nem alkudozik a kormány hogy csak 1 esetleg 2 % és végén talán fizetni kell 10 % -ot !! TEHÁT ELVTÁRSNŐ HOL A MÁLNA ?????

  2. Az egymásra mutogatás , a tévedések áthárítása , teljes mértékben felboríthatja az emberek között fent álló viszonyt –Amúgy is a külső ellensége a hazának nagyon erős érvekkel támad , nem csoda hogy van is bátorságuk hozzá, amikor látják hogy nincsen békesség a portán belül ,
    – Hát nem sok jó várható ezektől az eseményektől , ha nem fog össze a népet képviselő társaság

  3. Attól,hogy az Önök köreiben a lopást szerzésnek(?) hívják, még nem jelenti azt,hogy az is ! Tisztelet annak jár,aki azt kiérdemli,és nem annak ,aki minél többet tudott az ország javaiból eltulajdonítani, egymásnak „elvtársi segítséget nyújtva.

  4. A fent szereplő „hölgyre és párjára gondolva. Aztán azokra a politikai pockokra, akik az elmúlt huszonnyolc év alatt folyamatosan fosszák a Népet és az Országot, kitűzőtől függetlenül .

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: