KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Európában a gázárak tízszer magasabbak, mint az Eurázsiai Gazdasági Unióban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A gázárak az európai országokban több mint 10-szer magasabbak, mint az Eurázsiai Gazdasági Unió tagköztársaságaiban – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az EAEU-csúcstalálkozón elhangzott beszédében. Ez szerinte megfelelő feltételeket biztosít az Eurázsiai Unió gazdasági fejlődéséhez – számol be a News.ru.

Egy orosz energetikai szakértő korábban úgy vélekedett , hogy Európában a tél folyamán a legmagasabb gázárak lesznek a világon, mivel a régióba nem szállítanak elegendő mennyiségű gázt. Szerinte a következő években az LNG ára is meglehetősen magas szinten marad mindaddig, amíg annak fogyasztása nem csökken. A szakember kifejtette, hogy a magas gázárak olyan problémákat okoznak majd az európai gazdaságnak, amely termelő létesítmények bezárását is eredményezheti.

Az energetikai szakember kifejtette,sok múlik azon, hogy mennyire lesz kemény a tél Európában. Ha meleg lesz, akkor több tartalék marad a gáztározókban, ami azt jelenti, hogy könnyebben lehet majd azokat feltölteni a következő szezonra.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: