KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pont olyan, mint a mogyoró: ‘ízletes’ csótánykenyér táplálhatja majd a világ népességét az éghajlatváltozás korában (videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
© Ton Koene / www.globallookpress.com

Kiemelkedően jelentős probléma a fenyegető klímaváltozás, amely egyedülálló kihívást jelent a jövőre nézve, beleértve azt is, hogy miként fogjuk táplálni a becslések szerint 9 milliárdra növekvő emberiséget 2030 körül. Brazil kutatók egy csoportja egy szokatlan, gyomorforgató megoldást javasol.

https://youtu.be/Dzaf_abAgy8%20

“Gesztenyére vagy földimogyoróra emlékeztet. Valóban ízletes és jó, és (jelenlétük) nem befolyásolja a kenyér ízét,” mondta a Rio Granede Szövetségi Egyetem kutatója, Myrian Melado, az AsiaOne. riportjában.

Melado természetesen a kenyér fő összetevőjére utalt, amely igencsak különleges: ez pedig nem más, mint a Nauphoeta cinerea közismert nevén homár csótány.

A csótányokat laboratóriumban tenyésztik, és körülbelül 75 nap múlva lesznek érettek a begyűjtésre. Ezután megőrölik őket és hozzáadják a kenyértésztához.

A rovarevés gyakorlata, az entomophagy évezredek óta létezik, de a nyugati világban nem vették kellően figyelembe a mezőgazdasági forradalom óta.

Azonban, mivel az éghajlatváltozás továbbra is fenyegeti a mezőgazdaság és az állattenyésztés hosszútávú fenntarthatóságát, a tudósok ismét a rovarok felé fordultak, amelyek lehetséges megoldást adhatnak mind a jelenlegi, mind a jövőbeli világméretű éhínség problematikájára.

“A rovarok nem termelnek hulladékot, és gondoljuk meg, hogy a tenyésztésükhöz szükséges víz végtelenül kevesebb, mint amennyit a szarvasmarhák tenyésztése igényel,” folytatta Melado

A tudósok már hosszabb ideje játszanak a gondolattal, hogy rovarokkal oldják meg fehérje szükségletünket, de eddig a nyugati piac ellenállt a csábító, friss lisztkukacnak, amelynek olyan az íze, mint a tökmagnak, vagy a tücsökből készült fehérjeszeletnek.

“A rovarokra fordított két kiló (4,4 font) takarmány átlagosan egy kilónyi hasznos mennyiséget ad, míg a szarvasmarha súlyának egy kilónyi gyarapodásához nyolc kiló takarmány szükségeltetik,” áll az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jelentésében- report.

A szervezet a probléma nagyságát meglehetősen tömören összegzi a beszámolóban, amely szerint “2030 körül több mint 9 milliárd (évszázad végére pedig elérheti a 11 milliárdot) embernek kell élelmiszert biztosítani évente a több milliárd állattal együtt, melyeket élelem céljából, szórakozásból és házi kedvencként tartanak…”

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: