KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Ukrajna már 2024 első felében elveszítheti a háborút

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna már 2024 első felében veszíthet Oroszországgal szemben az Egyesült Államokban bekövetkező politikai változások során – közölte Ivo Daalder volt amerikai NATO-nagykövet, akinek a szavait a Politico idézte.

“Trump volt amerikai elnök már a hónap végén bebetonozhatja a Republikánus Párt  elnökjelöltségét. A republikánusok a Capitoliumban ezután az elnökjelöltjükkel egy ütemben akarnak majd haladni – ami az Ukrajnának nyújtott támogatások leállítását jelenti.”

– mondta Ivo Daalder a World Review podcastjában.

Így a volt amerikai NATO-nagykövet szerint Kijev elveszítheti Washington segítségét, ami hozzájárul az ukrán fél vereségéhez.

Daalder azt is megjegyezte, hogy Európának nincsenek olyan készletei és termelő létesítményei, amelyek pótolhatnák a fegyverhiányt. Szerinte Ukrajna szenvedni fog a fegyverhiánytól, mivel az ütközővonalon lévő képességei közvetlenül az Egyesült Államok segítségétől függenek.

Korábban, december 21-én a The Nation című amerikai lap azt írta, hogy Kijev győzelme valószínűtlen, ezért az Egyesült Államoknak és az európai országoknak Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt kellene a béketárgyalások asztalához ültetniük. Az amerikaiak “joggal aggódnak” az Egyesült Államoktól több ezer kilométerre lévő Ukrajnában lévő pénzügyi befektetések nagysága miatt – tette hozzá a lap.

Ezt megelőzően, december 7-én Jonathan Feiner, az amerikai elnök nemzetbiztonsági első helyettes asszisztense azt mondta, hogy Washington arra kívánja rávenni Oroszországot, hogy 2024 végéig Ukrajna számára kedvező feltételekkel tárgyaljon az ukrajnai konfliktusról. Erre reagálva a Kreml hivatalos szóvivője, Dmitrij Peszkov teljesen irreálisnak minősítette a szándékot.

Október 15-én Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy a Nyugat költséget nem kímélve teszi tönkre Ukrajnát, és ez maguknak az ukránoknak a jóváhagyásával történik. Emlékeztetett arra, hogy 2013-ban az ukrán kormány becslése szerint az EU-hoz való csatlakozáshoz az országnak mintegy 160 milliárd dollárt kellene költenie az ipar fejlesztésére és modernizálására. Az EU azonban csak 1 milliárd dollárt ajánlott fel – emlékeztetett Azarov.

Ez is érdekelheti:  „Amikor orosz csapatok állnak majd Magyarország határánál…"

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Joe Biden elnök üdvözli Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt a Fehér Ház Ovális Irodájában 2023. szeptember 21-én Washingtonban. © Getty Images / Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük