TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Példátlan támadás történt tegnap este Szevasztopol és a Krím ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tegnap este az eddigi legnagyobb támadás történt Szevasztopol és a Krím ellen. A támadás kezdete után kb. 1 órával áramkimaradás kezdődött több városrészben is, köztük olyan agglomerációs területen is, mint Balaklava (itt épül a Krím legnagyobb jachtkikötője egy csodálatos öbölben). Helyszíni tudósítás és interjúk arról, mi történt tegnap este és változott-e valamit az élet Szevasztopolban.

Az utóbbi két éjszaka is tapasztaltunk jelentékenyebb légvédelmi munkát, leginkább a több percig tartó aktivitás és folyamatos lövések jelentettek újdonságot, bár volt már ilyenekre is példa a múltban.

A Belbek légitámaszpont (Szevasztopoltól pár kilométerre északra) elleni 14. és 15-i éjszakai támadás után az ukrán alakulatok most még egy lapáttal rátettek és drónokkal (több mint 110, amit biztosra tudunk!) és ATACMS rakétákkal vegyes, kombinált támadást indítottak a teljes város, valamint a környező falvak ellen,

ahol konkrétan nincs semmilyen katonai infrastruktúra, csak civilek.

A kombinált támadások lényege kettős:

1. először olcsóbb eszközök használatával felmérik a légvédelem pontos helyzetét, valamint reakcióidejét és annak módját.
2. A vegyes támadó eszközök használata növeli a légvédelem lehetséges kihagyását, hiszen részben más védelmet kell alkalmazni ezen eszközök hatékony megsemmisítésére.
Ma reggel járva Szevasztopol utcáin nem tapasztalni semmilyen változást egy normál hétköznaphoz képest.
„Én pont a piacra igyekszem. Bár nem tudtunk sokat aludni a légvédelem munkája miatt, de estére jön az unokám és sütni-főzni szeretnék. A kedvence a nagyi bors levese (ez egy tradicionális orosz leves), azzal is el akarok készülni. Csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenki teszi a dolgát, Szevasztopol megvédi magát. Minden este imádkozok a fiainkért és megköszönöm nekik, hogy védenek bennünket”
– mondta Maria, aki Szevasztopol egyik külvárosában lakik és 80 éves kora ellenére aktívan kertészkedik és kis nyugdíjából is támogatja a szevasztopoli védők munkáját.
Ez is érdekelheti:  A budapesti főpolgármester-választás eredménye 100 százalékos feldolgozottság után

Egy másik úr, Szergej, éppen az autóját szereli lakótelepi garázsa előtt, amikor odalépek hozzá. Kérdésemre elmondja, hogy lehetett számítani a támadásra, de az intenzitás és még inkább a légvédelem hatékonysága meglepte.

„Elképesztő munkát végeztek a mérnökeink és a katonáink! Egész este zengett az ég és semmilyen eredményt nem értek el az ukránok csak azt, hogy mi még büszkébben keltünk fel!”
Kérdésemre, hogy miért számított most megnövekedett támadásra azt mondta: „Két dolog miatt. Az egyik, hogy Harkovnál és a front több szakaszán gondban vannak az ukránok és az amerikaiak, tehát valami más eredményt akarnak felmutatni. A másik pedig, hogy a napokban lett 6 éves a kercsi híd, tehát kiemelt dátum ez minden krími számára”

Sokan gondolkoznak azon – hozzám is több ilyen kérdés érkezett – hogy miként lehetséges, hogy a Krímben ilyen jól működik a légvédelem, példának okáért Belgorodban pedig nem.

A válasz nem a légvédelem színvonalában van (a belgorodi srácok is mindent megtesznek), hanem a távolságban! A Szevasztopol elleni támadások 250 km-es minimum indítási távolságra vannak, míg a Belgorod elleniek 50 km-re! Magyarán ötször több idő van a támadó eszközök azonosítására és ez döntő fontosságú minden védelmi rendszer esetében.

Vlagyimir Putyin részben ezért is indította meg a Harkov elleni támadást, célként megjelölve egy védelmi pufferzóna létrehozását, így kitolva a normál tüzérség belövési távolságát (30-50 km) valamint a növelve a drón- és rakétacsapások észlelési idejét.

Most még nem tudni pontosan, hogy honnan indították a tegnap esti, ma hajnali rakétákat, azonban valószínűsíthető, hogy Herszon régióból, (a drónokról tudni, azokat Odesszából).

Nyilvánvaló, hogy az ATACMS 300 km-es hatótávolsága növeli az ukrán fegyveres erők harci képességeit, azonban az eddigi 30-35 rakétából konkrétan nem született találat. Káreseményként elmondható, hogy a lehulló törmelékek okoztak tüzet a belbeki reptér egyik melléképületében, valamint ma hajnalban egy szevasztopoli elektromos alállomás szenvedett károkat, amelynek a javítása egy napot vesz igénybe és addig részleges áramszünet van a városban.

Ez is érdekelheti:  Megállítható-e a politikai-, és társadalmi züllés?

Ez az „eredmény” igencsak kellemetlen lehet a nyugati technológia dominanciáját hirdetők számára és tökéletesen jelzi az ukrán maffiaállam reménytelen kísérletét Szevasztopol támadására.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük