KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oszama bin Laden mesterének terrorszervezete irányítja a veszedelmes bűnbandákat a déli határon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tovább tart az embercsempészek és az illegális bevándorlók felkutatására indított akció a Vajdaságban. A szerb hatóságok azután kezdték a razziát, hogy hárman meghaltak egy bandák közötti lövöldözésben. A helyiek szerint azonban így is vannak olyan migránsok, akik már visszatértek a környékre. A magyar titkosszolgálatok jelentése szerint a magyar határnál már az afganisztáni tálib kormányhoz köthető szervezetek vették át az irányítást.

Az elmúlt két hétben folyamatosan akcióztak a szerb hatóságok Szabadka, Zombor, Nagykikinda és Pirot területén. A migránsok és az embercsempészek azonban úgy tűnik, hogy ki tudják játszani a hatóságokat.

„Ugyanúgy jönnek az autópályán taxikkal, a rendőrök két kilométerre arrébb vannak. Amikor ideérnek, kiszállnak a taxiból, majd új útvonalakon jönnek tovább. A földeken meglátszanak a lábnyomok” – magyarázta egy helybéli lakos.

A szerb belügyminisztérium különleges egységeinek akciója alatt eddig csaknem

ötezer migránst fogtak el, kilenc gépkarabélyt, öt pisztolyt, több mint 1600 darab lőszert, több száz útlevelet és kábítószert is lefoglaltak. Százkilencven embercsempészt vettek őrizetbe, nyolcat már letartóztattak.

A szerb belügyminiszter azt ígérte, az akciók tovább folytatódnak.

A legfontosabb feladatnak a továbbiakban az embercsempészettel foglalkozó bűnbandák felkutatása számít. Ahogyan a szerb belügyminiszter, Bratislav Gansic fogalmazott, az embercsempész-hálózatok utolsó láncszemét is el akarják vágni Szerbiában – közölte az M1 tudósítója.

Oszama bin Laden mentorának szervezete tevékenykedik Magyarország déli határán

– írja a Magyar Nemzet.

A Dzsalaluddin Hakkani nevéhez köthető Hakkani-terrorhálózat az 1990-es évek elején kötött szövetséget a tálibokkal, így Dzsalaluddin maga is a talibán egyik vezetőjévé vált. A 90-es évek második felében a menekülő terrorvezér, Oszama bin Laden mentoraként tekintett rá.

Halála után fia vette át a szervezet irányítását, amelyet azóta is a kezében tart. 2018-ban létrehozták elit egységüket, amelyet Badri-hadseregként említettek.

A Magyarország déli határain tevékenykedő embercsempészbanda a Badri 313-as zászlóalja után kapta a nevét, ahol a szervezet vezetői korábban szolgáltak. A Badri 313 a Hakkáni-hálózat

elit egysége, terepszínű, modern ruházatuk, korszerű golyóálló mellényük, sisakjuk, az amerikai hadseregben rendszeresített éjjellátóik és fegyvereik vannak.

Bakondi György a TV2 reggeli műsorában azt mondta, a tálib kormányzatnak érdeke, hogy minél többen vegyék igénybe a Magyarországon áthaladó embercsempész-útvonalat anyagi haszon és információszerzés miatt.

Ez is érdekelheti:  Kuleba tudja: Oroszország áll a tiltakozó lengyel gazdák mögött

„A tálib hírszerzés minél több információt akar szerezni az itt működő szervezetekről, hogy ezáltal befolyásolhassa, kik léphetik át a határt. Ez mindenképpen egy fontos bázis, egy fontos útvonal” – mutatott rá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A migrációs és ezzel együtt a terrorfenyegetettség egész Európában érezhető. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 27 schengeni tagországból már 10-ben vezettek be szúrópróbaszerű vagy rendszeres határellenőrzést, amit aztán többször meghosszabbítottak.

hirado.hu

Kiemelt kép: illusztráció / déli határ / Fotó: Facebook / Szijjártó Péter oldala

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük