KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Összefog Soros és Biden, hogy újabb magyar baloldali propagandalapot indítsanak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy a régi indexesek új blogja, a Telex 300 millió forintnyi dollárt kap az Egyesült Államokból, gyakorlatilag az amerikai külügyminisztériumtól. Sorozatunk eddigi részeiben bemutattuk, hogyan finanszíroznak egy sor másik magyarországi dollármédiumot külföldről. Most pedig a legújabb kezdeményezést, a hamarosan induló Internews-t mutatjuk be. Ennél a hálózatnál találkozik az amerikai adófizetők és Soros György pénze – írja az Origo.

 „A helyi hangok. Globális változás” mottóval működő Internews nevű médiumot 1982-ben hozták létre. 1986-ban jegyezték be az amerikai jog értelmében „nonprofit szervezetként” Kaliforniában, méghozzá Internews Hálózat néven.  Az Internews európai verzióját 1995-ben indították, központja Londonban van. Az amerikai hálózati portál saját bevallása szerint „médiafejlesztéssel” foglalkozik egy sor országban.

A Wikipédia szerint az Internews forrásainak 80 százaléka az Egyesült Államok kormányától származik, de beszámolóikból tudható, hogy a támogatók között a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, de például a Google és a Facebook is felbukkan. 

2022. november 5-én jelent meg a hír, miszerint „az amerikai kormány – együtt Soros alapítványával, a Rockefeller Alapítvánnyal és másokkal  – új média szervezetet akar létrehozni Magyarországon Internews in Hungary néven”. Az információt a végletesen elfogult, balliberális Független Hírügynökség (FüHü) oldalán publikálták. A FüHü szerint:Az Internews egy olyan nemkormányzati szervezet, amelyet az Egyesült Államokban alapítottak a média támogatására. Nem Magyarország az egyetlen célország: Ukrajna, Lengyelország, Románia, Örményország és Georgia-Grúzia is szerepel a programban, melynek célja „erős független média létrehozása”Az amerikai törekvésről a jobboldali Breitbart portál is beszámolt, kiemelve, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy Magyarországon irodát nyitó ellenzéki médiaszervezetet finanszíroz. Ahogy azt az Origo megírta, az indulásról szóló értesüléseket alátámasztja az Internews weboldalain található számos álláshirdetés, amelyek szerint a csoport most „egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez” keres munkatársakat, amelynek székhelye a hirdetések szerint Budapesten lesz. 

Ez is érdekelheti:  Durva lehűlés jön, húsz fokot is visszaeshet a hőmérséklet

2022. december 6-án a Magyar Nemzet írta meg, hogy „továbbra is keresi magyarországi főszerkesztőjét az Internews nevű, magát függetlennek nevező, de valójában a nemzetközi baloldalhoz köthető médiavállalkozás. A LinkedIn nevű közösségi álláskereső portálon is megjelent hirdetésben az olvasható, hogy budapesti helyszínre szeretnének főszerkesztőt találni. Ideális jelöltjüket eredetileg októberig tervezték kiválasztani, de ez sikertelennek bizonyulhatott, mivel hirdetésük még mindig aktív volt december elején.  

A hirdetés azóta eltűnt, de nem tudni, hogy sikeres volt-e a főszerkesztőkeresés. Egyelőre arra sem adtak alapos magyarázatot az Internews részéről, hogy mi szükség van a számos más, külföldről finanszírozott dollármédium mellett egy újabbra. Az azonban sorozatunk eddigi részeiből is kiderült, hogy amikor dollárok gurulnak magyarországi médiumokhoz, azok kizárólag baloldali szerkesztőségekhez vándorolnak.  

Bár az Internews vállalt céljai között is szerepel a szokásos, „független média támogatása” fordulat, ez azonban gyakorlatuk szerint a kormánnyal szemben ellenséges, vállaltan a balliberális politikai erőket támogató médiumokat jelent. Korábban, 2016-ban ugyanis az Internews – a dollármédia támogatására – már megjelent Magyarországon: a Soros-féle alapítvány mellett ők is finanszírozták a Direkt36 nevű balliberális oldalt, ahogy azt a Magyar Idők is megírta. A projekt akkor háromszereplős volt: a Soros-blog mellett a szintén régóta a milliárdos spekuláns által pénzelt Transparency International is részt vett benne. A Direkt 36 és a Soros-blog dollármédiumként való működését nemrégiben mutattuk be részletesen.

Kiemelt képe Biden és Soros / fotó: Origo

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük