KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszországnak és Indiának nincs többé szüksége amerikai dollárra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Purnima Anand, a BRICS Nemzetközi Fórum elnöke csütörtökön újságíróknak nyilatkozva azt közölte, hogy Oroszországnak és Indiának nincs szüksége a továbbiakban az USA-dollárra a közöttük folyó kereskedelemben, mivel a kölcsönös elszámolások lebonyolítása során saját nemzeti valutáikat használják.

Bevezettük a rubelben és rúpiában történő kölcsönös elszámolások mechanizmusát, és országainknak nincs szükségük arra, hogy dollárt használjanak a kölcsönös elszámolásokban. Kína és Oroszország között is hasonló rubel- és jüan-elszámolási rendszert fejlesztenek ki

– mondta.

Ez azt jelenti, hogy a BRICS-országok nyitnak Oroszország felé, lehetőséget kínálva, hogy Oroszország csökkentse a szankciók következményeit

– tette hozzá Anand a RIA hírügynökségnek idézve.

A BRICS elnöke elmondta azt is, hogy az elmúlt 40 évben ötszörösére nőtt a kereskedelmi forgalom India és Oroszország között. Moszkva egyre több olajat szállít Indiának, cserébe pedig nagy mennyiségű mezőgazdasági terméket, textíliát, gyógyszereket és egyéb termékeket kap.

 

Kiemelt kép: © Getty Images / PM Images 


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Forbes: a BRICS-hez való csatlakozás a legjobb biztosítás a megváltozott világban

Kína oroszországi nagykövete a BRICS jövőjéről

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: