KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország nem fogja harmadszor is megmenteni Amerikát a széteséstől

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy hét leforgása alatt két orosz nemzetbiztonsági vezető is annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok széteső félben van – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Dmitrij Medvegyev, a tanács elnökhelyettese nem tartja kizártnak, hogy California és Texas különválik az ország többi részétől Republikános kormányzással, Nyikolaj Patrusev, a tanács titkára pedig azt mondta, hogy Oroszország nem fogja harmadszor is megmenteni Amerikát a széthullástól.

Oroszország először az 1775-1783 között zajlott függetlenségi háborúban állt ki Észak-Amerika mellett, Angliával szemben. Nagy Katalin cár kétszer is elutasította György brit király kérését, hogy küldjön katonát Amerika függetlenségi harcának letörésére. György 20 ezer katonát kért a cártól, de Nagy Katalin megtagadta.

Másodszor az 1851-1865 között folyt amerikai polgárháborúban segített Oroszország az unionistáknak. 1863-ban az orosz flotta hajói blokád alá vették a New-York-i és a San Francisco-i kikötőt, megakadályozva, hogy a britek támogatást nyújtsanak a déli konföderáció csapatainak az északi szövetséggel szemben.

Patrusev kijelentette: nem volna ésszerű harmadszor is támogatni Amerikát integritásának megőrzésében. Mindkét orosz politikus elsősorban belső gazdasági problémáira vezeti vissza a prognosztizált amerikai összeomlást. Az USA 31,5 billió dollárnyi, s egyre növekvő külső adósságára, a dollárba vetett bizalom csökkenésére, és a tőzsdei spekulációra.

Patrusev az Európai Unió helyzetére is kitért. Azt mondta róla, hogy az európaiak valószínűleg azért nem fogják megtűrni a nemzetek feletti struktúrát, mert szembefordítja őket Oroszországgal ahelyett, hogy hagyná őket békében élni vele, ennek érdekében kiegyezne vele, és az együttműködés mezejére lépnének.

Moszkva, 2023. március 28. kedd (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Az Osliabia orosz fregatt legénysége a New York-i kikötőben 1863-64-ben.

Ez is érdekelheti:  Ukrán katonák: „Ha nem lennének a parasztok, éhen halnánk”

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük