KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Orosz hírszerzés: Washington keresi Zelenszkij utódját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok fokozott erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy Zelenszkijt valaki mással váltsa fel az ukrán elnöki tisztségben – közölte az orosz hírszerzés (SVR) hétfőn.

A Biden adminisztráció azért akar személycserét, mert Zelenszkijnek nem sikerült feltartóztatnia az orosz előrenyomulást, az ukrán közvéleményben pedig egyre nagyobb a kiábrándulás a nyugatbarát politikából. Szeretnék elkerülni, hogy az elégedetlenség kritikus méretet öltsön, és népharagba csapjon át a Zelenszkij nevével fémjelzett ukrán vezetéssel szemben – tűnik ki az SVR közleményéből.

Ez is érdekelheti:  Körözik Zelenszkijt

Washington eddig Pjotr ​​Porosenko volt ukrán elnökkel, az Európai Szolidaritás párt vezetőjével és Vitalij Klicsko kijevi polgármesterrel lépett kapcsolatba. Titkos tárgyalást folytat Andrej Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Valerij Zaluzznij volt ukrán főparancsnokkal, és Dmitrij Razumkovval, a Rada volt elnökével.

Ez is érdekelheti:  Tragikus az ukrán fegyveres erők helyzete - Zelenszkij összehívta a vezérkart

Az amerikaiaknak az a céljuk, hogy olyan vezetőt állítsanak Zelenszkij helyére, aki az utolsó ukrán katonáig háborúzni akar Oroszországgal – áll az SVR közleményében.

Moszkva, 2024. május 6. hétfő (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök / Fotó: AP

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük