KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Brüsszelben háborús hangulat van – a miniszterelnök rádióinterjúja Brüsszelből (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelből.

 

Furcsa érzés Magyarországról most Brüsszelbe jönni: Magyarország úgy néz ki, mint egy normális ország, egy higgadt, nyugodt, észszerű gondolkodás zajlik, Brüsszelben viszont háborús hangulat, háborús nyelvezet, háborús logika van – jelentette ki Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A miniszterelnök a folyamatban lévő EU-csúcsról elmondta: az uniós vezetők úgy viselkednek, mint akik saját háborút folytatnak Oroszország ellen, Ukrajna mellett, s annak érdekében, hogy elérjék az Oroszország elleni győzelmet, egyre több dolgot vállalnak be.

Az a legriasztóbb ebben az egészben, hogy ami 2-3 hónapja még elképzelhetetlen volt, mára valósággá válik – mutatott rá Orbán annak kapcsán, hogy milyen a hangulat Brüsszelben.

“Most arról beszélnek, hogy olyan rakétarendszereket adnának Kijevnek, amelyek akár Moszkvát is elérnék. Ez nem videójáték, ez a valóság, itt egy-egy döntésnek az az eredménye, hogy mások meghalnak”

– hangsúlyozta a kormányfő.

A sarkunkat meg kell vetni és azt kell képviselnünk, hogy tűzszünetet, béketárgyalást követelünk, különben bennünket is belerántanak a háborúba – hangsúlyozta Orbán, hozzátéve: Magyarországon is van szervezett politikai erő, amely beletaszítaná Magyarországot a háborúba.

“Én úgy látom azért, hogy Magyarország megőrizte a józanságát”

– tette hozzá.

Nyugaton az az elterjedt nézet, hogy a választásokon kérdezik meg az emberek véleményét, nemzeti konzultációkat nem tartanak – mutatott rá a kormányfő.

“Az emberek véleményének megkérdezése nélkül mi az ország számára fontos döntéseket nem hozunk. Itt viszont úgy történik ez, hogy a háborútól függetlenül megtartják az EP-választásokat minden országban. Itt érzékelik, hogy az emberek inkább pártfogolják a békepárti pártokat, mint a háborúpártiakat. A gond viszont az, hogy a Soros-birodalom emberei befolyásolják a döntéseket, jónéhány miniszterelnök egyértelműen Soros kitartottja, Brüsszel egyre inkább foglyává válik a Soros-birodalomnak”

– magyarázta a kormányfő.

Ez is érdekelheti:  Az amerikai képviselőház elnöke szavazásra bocsátja az ukrán segélytörvényt

Orbán Viktor az ukrán gabonadömping kapcsán elmondta: Magyarország ugyan támogatja a nemzetközi együttműködéseket, az ukrán gabonabehozatalt azonban ellenzi.

“Ennek az az oka, hogy az EU szigorú szabályokat állít fel a gazdálkodók számára, nagyon szigorú előírásokkal csökkentik a termelékenységet. Ukrajnában ilyen szabályok nincsenek, ezért olcsóbban termelnek, olcsóbban adják el a terméket, s így elveszik a magyar gazdák piacát. A magyar gazdák a terményeik egy részét eladták eddig az EU-ban, elég jó pénzért. Ha bejön az olcsó ukrán termék, a nyugat-európai vevő azt fogja megvenni, a magyar áru pedig a raktárakban marad”

– magyarázta a kormányfő, hozzátéve: a háborús lázban élő Brüsszel süket ezekre a kérdésekre, számára csak az a lényeg, hogy Ukrajnát segítse.

“Ha versenyt akarunk, akkor fair verseny kell: vagy Európában se legyenek szigorú szabályok, vagy Ukrajna számára is legyenek érvényesek ugyanazok a szigorú előírások, mint amelyeket az európai gazdáknak be kell tartani”

– tette hozzá Orbán, aki szerint a gazdák türelmesek, a hátukon fát lehet hasogatni, de ez még számukra is sok.

“Az EU-t azért hoztuk létre, hogy béke legyen meg jólét. Ehhez képest háború van és rossz-lét. Brüsszel nem tudja teljesíteni az ígéreteit, ezért az emberek negatív érzéseket táplálnak a brüsszeli bürokratákkal szemben. Velük van a baj”

– szögezte le Orbán.

A kormányfő rámutatott: új dimenzió nyílt, ma már nem az a kérdés, hogy kik a bal- meg ki a jobboldali, hanem az, hogy ki a békepárti és ki a háborúpárti.

“Minél több békepárti és minél kevesebb háborúpárti képviselőt kell az Európai Parlamentbe küldeni. Ez egy helyi konfliktus volt Donyeck-külsőn, most meg vonódunk be a háborúba mindannyian. Ha egy NATO-állam is bevonódik, akkor már a világháború sincs messze. A világháborúk Közép-Európából indultak, ezt szoktam mondogatni nyugati partnereinknek. Mindig óvatosságra intem őket, nehogy abba a helyzetbe találják magukat, hogy azt hiszik, csak egy lokális konfliktusról van szó, miközben egy világháborút idéznek elő”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ez is érdekelheti:  Botrányt okozott a Schadl–Völner tárgyaláson Szabó Bálint, a bíró végül kiüríttette a termet

Az európai baloldal háborúpártisága megjelenik a nagyra belpolitikában is Orbán szerint.

“Mivel a magyar baloldalt innen, Brüsszelből etetik, hiszen megvették őket kilóra, s emiatt kiszolgálói a háborúpárti európai és amerikai erőknek, ezért ők maguk is háborúpártiak. A magyar kormány politikáját ez nem befolyásolja. A baloldal berántaná hazánkat a háborúba, de a kormány ellenáll ennek”

– szögezte le Orbán Viktor.

A júniusi önkormányzati választások kapcsán a kormányfő elmondta: a Fidesz célja, hogy ami pénz Magyarországnak jár Brüsszelből, azt az ország megkapja.

Ma a budapestiek számára sincs fontosabb kérdés annál, mint hogy el tudja-e érni a baloldal, hogy a magyaroknak, a pedagógusoknak meg az óvónőknek járó pénz egy részét Brüsszel elvonja. Budapest számára sincs fontosabb kérdés, mint az, hogy egy szuverén kormány legyen Magyarországon. Ez a mi nemzetünk fővárosa, az országos ügyekből nem tudja magát kivonni.”

2019 óta Budapest is fogságban van:

én mindenkit ismerek, aki valaha a baloldali kormányok mögött dolgozott – és ezek az emberek benn ülnek ma a fővárosi intézményekben.

Akik valaha tönkretették az országot, most mind ott ülnek a fővárosban, ott ügyködnek. Miattuk ment 2010 előtt csődbe az ország, s most miattuk megy csődbe az ország fővárosa, az ország leggazdagabb városa, ahol szép, rendezett, kényelmes életünknek kellene lennie. De nem ez van, mert a pénz a főváros kasszájából szétfolyik. Ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket a fővárosból, különben elfolyik Budapest pénze és csődbe jut a főváros”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én. Balról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük