KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor megint felmosta a padlót a baloldali képviselőkkel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök a napirend előtti felszólalására adott baloldali megszólalásokra adott viszontválaszában megint alaposan kiosztotta az ellenzéki felszólalókat.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta a Jobbiknak, hogy „az Önök pártelnöke ment el a donyecki népszavazásra, és ezek után Önök támadnak minket a háború ügyében. Világossá vált előttem, hogy Önök úgy beszélnek Ukrajnáról, mintha Magyarországról beszélnének. Önök egy szintre emelik Magyarországot Ukrajnával, mindent megadunk nekik, de Ukrajna érdekei nem előzhetik meg Magyarország érdekeit.

Minden morális megfontolást értek, de Magyarország az első – tette hozzá. Ameddig lehet elmegyünk Ukrajna támogatásával, de egy bizonyos ponton túl nem lehet.

Van két dolog, amiben egyetértés van a baloldal és a kormány között: nem akarunk orosz fenyegetésben élni, és nem akarunk közös orosz-magyar határt – ismertette Orbán Viktor. Ha ebben a két dologban egyetértünk, akkor fontos dolgokban értünk egyet. Szerintünk egy tűzszünettel juthatunk el idáig, míg a baloldal szerint háborúval – tette hozzá. A békéhez vezető út a tűzszünet – mondta a kormányfő. Először tűzszünet van, ha szerencsénk van, akkor a béketárgyalás megoldást hoz, ha nem, akkor kiújulhatnak a harcok.

Orbán Viktor: Bezzeg az MSZP!

Az infláció kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy 10 gazdasági intézkedés közül 6 a kkv-kat segíti. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy több tízezer kkv-nak jelent segítséget, hogy kamatstop van érvényben, és komoly hiteltámogatások. Felidézte, hogy a jobbikosok égettek korábban EU-s zászlót, miközben most megfeddik a kormányt, hogy nem tárgyal európai módon. Tóth Bertalannak azon kijelentéséről, hogy iránytű nélkül sodródik, ironikusan azt válaszolta, hogy bezzeg az MSZP!

Hogy nézne ki az ország külföldi beruházások nélkül?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindig kell olyan tartalékkapacitásnak lennie a zöldenergia mellett, amely biztosítja a tartós feszültséget a rendszerben. Nettó külföldi-beruházás ellenesség, amit az LMP elmondott – mutatott rá Orbán Viktor. A kormányfő szerint szükséges a saját nemzeti tőke megerősítésére, és ehhez szükség van a külföldi beruházásokra. Egy 10 milliós tőkehiányos ország esetében jól kell összeilleszteni a saját tőkeerőt és a külföldi beruházásokat – tette hozzá. Hogy nézne ki az ország külföldi beruházások nélkül? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország a világ 10 első országa között van a gazdaság komplexitása szempontjából. Ennek a komplexitásnak meg kell maradnia, mert ez biztonságot ad a gazdaságnak – tette hozzá.

Orbán Viktor arra kérte a Mi Hazánkot, hogy támogassák a svéd és finn NATO-csatlakozást. A NATO nemzetstratégiai érdek Magyarország szempontjából – tette hozzá. Ukrajna NATO tagsága esetében nagyon észszerűen kell eljárni, de nemzetstratégiai szempontból Finnország és Svédország NATO-tagsága nem növeli Magyarország biztonsági kockázatát – tette hozzá. A kormányfő szerint óriási bravúr, hogy a kormányzati családpolitika nem szűkült, sőt még egy újabb elemmel bővült.

Azt kérte a baloldali pártoktól, hogy a realitásokkal hozzák összhangba a szociális elvárásaikat. 2024-25-ös év lehet olyan, amikor lehet majd bővülésről beszélni ezen a téren is.

(Origo)

Kiemelt kép archív, illusztráció (Photo © Zoltan Mathe/AP/SIPA)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: