KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor is részt vesz az idei Belt and Road konferencián

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az októberben Pekingben megrendezésre kerülő Belt and Road Initiative (BRI) konferencián – erősítette meg a miniszterelnök sajtófőnöke a privatbankar.hu kérdésére. 

Idén 134. alkalommal rendezik meg a kantoni vásárt, amelynek sajtótájékoztatóján elhangzott a nagy bejelentés: Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazik októberben a Belt and Road Initiative konferenciára. Az eseményen Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Kínai Tagozata elnöke is beszédet mondott, amelyben hangsúlyozta: a kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik. Emellett jó lenne, ha minél több magyar vállalkozás is szerephez jutna a két ország kapcsolatrendszerében.

Ennek kapcsán Nádasi kiemelte: „Ehhez segítséget nyújthat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik, amitől a szakemberek azt remélik, hogy látogatása tovább erősíti a kínai–magyar kapcsolatokat.”

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke nemsokkal később megerősítette a hírt, hogy a kormányfő októberben Pekingbe utazik a konferenciára.

MH

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / (fb)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: