KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös sajtótájékoztatót tartott (teljes videó magyarul is)

Hosszú megbeszélést követően Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tartott.

Putyin elnök a megbeszéléseket összességében jól sikerültnek és hasznosnak értékelte. Elmondta, hogy a megbeszélésen a magyar miniszterelnök bemutatta a nyugati nézőpontot, Ukrajna érdekeinek szempontjából is. Az orosz elnök megköszönte és háláját fejezte ki Orbán Viktornak, amiért ellátogatott Moszkvába. Putyin úgy értékelt, hogy a párbeszéd helyreállítása kísérletének tekintik, ami további lendületet adhat a párbeszéd folytatásához.

Orbán Viktor tájékoztatójában kiemelte, hogy Európának békére van szüksége, a legfontosabb a béke elérése, aminek a módjairól beszélt az orosz elnökkel. Orbán Viktor kiemel: a béke nem jön magától, dolgozni kell érte.

Három fontos kérdésről akarta megtudni Putyin elnök véleményét, mégpedig, mit gondol a jelenleg elérhető békekezdeményezésekről, mit gondol a tűzszünetről és a béketárgyalásokról, és azokat milyen sorrendben lehet lebonyolítani, és a harmadik, ami érdekelte a magyar miniszterelnököt, hogy mik a meglátásai az Orosz Föderáció elnökének, a háború utáni Európa biztonsági rendszeréről.

Orbán Viktor köszönetét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak a nyílt és őszinte megbeszélésért.

A teljes sajtótájékoztató itt tekinthető meg, magyar tolmács közreműködésével:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük